HOĆE LI DA GA ŽULJA: Papa dolazi, a muslimani mu prave stolicu

Dolazi u Sarajevo

HOĆE LI DA GA ŽULJA: Papa dolazi, a muslimani mu prave stolicu

Planeta -
Ovo je projekat mog života i uzbuđen sam zbog toga. Drago mi je što radim to i nisam mogao verovati da sam ja dobio da radim tu stolicu, kazao je Edin za bosanske medije

SARAJEVO - Stolarska radionica Salema Hajdarovca u Zavidovićima dobila je neobični zadatak: da napravi stolicu na kojoj će papa Franja sedeti tokom svoje posete Bosni i Hercegovini.

Kako prenosi AP, Hajdarovac i njegov 33-godišnji sin Edin, obojica muslimanske veroispovesti, počeli su da rade na stolici pre sedam dana. Po strani su ostavili sve ostale porudžbine kako bi mogli da je završe na vreme.

"Ovo je projekat mog života i uzbuđen sam zbog toga. Drago mi je što radim to i nisam mogao verovati da sam ja dobio da radim tu stolicu", kazao je Edin za bosanske medije.

Stolica na kojoj će sediti rimokatolički poglavar, kada 6. juna dođe u Sarajevo, izrađena je od kvalitetnog orahovog drveta, a Salem i Edin će u svojoj maloj radionici obaviti ukrasna rezbarenja.

Porodična radionica Hajdarovac poznata je po izradi verskih suvenira, kako za brojne tekije i džamije u Bosni i Hercegovini, tako i za Međugorje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track