HOLANĐANIN ŽELI DA BUDE RUS: Putine, molim vas, dajte mi ruski pasoš!
Foto: Printscreen Twitter

To je ljubav

HOLANĐANIN ŽELI DA BUDE RUS: Putine, molim vas, dajte mi ruski pasoš!

Planeta -
Volim Rusiju i dosta mi je antiruske propagande u Evropi, učinite me ponosnim, piše Gerhard Rejnolds Vladimiru Putinu

KARLOVE VARI - Gerhard Rejnolds (72), državljanin Holandije, pisao je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i zamolio ga da mu da ruski pasoš jer voli Rusiju, divi se Petru Velikom i umoran je više od antiruske propagande u Evropi.

"Dok sam služio u holandskoj armiji, ispirali su mi mozak pričajući da 'Rusi dolaze'. Govorio sam im da ne dolaze jer su preživeli patnje i rat i žele mir, a da su Amerikanci mnogo opasniji. Oduvek sam iritirao svoju porodicu jer sam govorio da je previše antiruske propagande", napisao je Rejnolds.

On navodi da se oduvek interesovao za rusku istoriju, da mnogo zna o dinastiji Romanov i o caru Petru Velikom. Čak se i oženio Ruskinjom, s kojom živi u Karlovim Varima, gde imaju hotel. Upoznao ju je 2008. u Roterdamu, a venčali su se dve godine kasnije.

"Moja supruga je iz Jekaterinburga i njena deca su naša deca", piše Rejnolds i dodaje da prati dešavanja u svetu i u Rusiji i da smatra da je situacija "ne samo uvredljiva i tužna, nego i sramotna".

"Ljubazno vas molim, gospodine Putine, da mi kažete mogu li da dobijem ruski pasoš? To bi me učinilo ponosnim", navodi se na kraju pisma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track