I TONI BLER BIO KLIJENT: Hakeri objavili lične podatke 37 miliona preljubnika, neki su iz Vatikana!
Foto: Printscreen

Sad će leteti perje

I TONI BLER BIO KLIJENT: Hakeri objavili lične podatke 37 miliona preljubnika, neki su iz Vatikana!

Planeta -
Reč je o korisnicima popularnog sajta namenjenog nevernim supružnicima koji traže vanbračnu avanturu, a masa njih je iz državnog i vojnog vrha!

NJUJORK - Anonimni hakeri danas su objavili lične podatke više od 37 miliona nevernih supružnika koji partnere za preljubu nalaze na popularnom internet portalu Ešli Medison (Ashley Madison).

Ovaj portal namenjen je pre svega nalaženju partnera za vanbračne avanture i zato se od učesnika traži diskrecija. Međutim, danas su hakeri koji se predstavljaju kao Impakt tim (Impact Team) objavili na internetu njihove podatke o godinama, visini, težini, njihove seksualne fantazije, obnažene fotografije i sve ostale pikanterije.

Prošlog meseca hakeri su obelodanili da poseduju sve te podatke, a danas su na jednoj stranici, kojoj se pristupa pomoću posebnih softvera, ostavili 9,7 gigabajta težak fajl s imejl adresama, lozinkama i bankarskim transakcijama korisnika Ešli medisona.

Tu su podaci uglednih bankara, zvaničnika vlade, službenika Ujedinjenih nacija, ali i - sveštenstva iz Vatikana. Čak 15.000 mejl adresa završava se sa .mil ili .gov, što znači da su sa vojnih i vladinih servera!

Autentičnost podataka još nije potvrđena, ali naravno da ljudi već naveliko pregledaju podatke i traže poznata imena među njima. Navodno su već pronašli nekoliko engleskih političara. Među njima je i Toni Bler, objavio je portal Wired.

Hakeri su prvo upozorili preljubnike (Foto: Printscreen)
Hakeri su prvo upozorili preljubnike (Foto: Printscreen)

Hakeri kažu da ovi grešnici ne zaslužuju anonimnost jer su "prevaranti i ljudski šljam". Takođe su najavili da su sledeća meta korisnici stranice KugarLajf (CougarLife), namenjen ženama zrelih godina u potrazi za "mladim pastuvom".

Međutim, moralni razlozi nisu jedini razlog za objavljivanje ovih informacija.

"Ta stranica je čista prevara puna lažnih profila. Oko 95 odsto korisnika su muškarci i naravno da su vam šanse da tamo upoznate jednu ženu - nikakve! A Avid Life Media, čija je prečica Ešli Medison, uredno uzima 18 evra za čanarinu. I onda smo mi krivi za ovaj slučaj. Ne, ALM je kriv, njih tužite", kažu hakeri Impakt tima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track