IRAČANKA KOJA JE BILA U ISTOM ČAMCU: Otac sirijskog dečaka Ajlana je krijumčar, sve vas je lagao
Foto: Profimedia

Ozbiljne optužbe

IRAČANKA KOJA JE BILA U ISTOM ČAMCU: Otac sirijskog dečaka Ajlana je krijumčar, sve vas je lagao

Planeta -
Muškarac kojem sam platila put mi je rekao da smo sigurni jer će vozač da pazi budući da prevozi svoju ženu i dvoje dece, kaže žena koja je i sama izgubila dvoje dece

Zainab Abas tvrdi da je Abdulah Kurdi, otac malenog Ajlana (3) koji se utopio ispred turske obale, zapravo krijumčar ljudima.

"Da, Abdulah je vozio prenatrpani čamac" tvrdi žena, piše Dejli Mejl. Zainab Abas bila je u istom čamcu i izgubila je dvoje dece kada se on prevrnuo.

Zainab na sahrani svoje dece, Foto: Profimedia
Zainab na sahrani svoje dece, Foto: Profimedia

"Muškarac kojem sam platila put mi je rekao da smo sigurni jer će vozač da pazi budući da prevozi svoju ženu i dvoje dece", kaže ona i pita se kako Kurdi može da laže novinare. Dodaje kako se čamac kretao prebrzo. Abdulah je tvrdio da je upravljao čamcem tek kad je kapetan skočio u more i pobegao.

"Nas je bilo petoro i rekli su nam da će u čamcu biti šestoro ljudi, a bilo nas je 14 - kaže Abas koja je sada u Iraku.

Mediji su objavili šokantnu fotografiju utopljenog sirijskog dečačića Ajlana kako leži na plaži u Turskoj. U nesreći su poginuli i njegov brat Galip (5) i majka Rehan (35). Otac ih je kasnije vratio na granicu Turske i Sirije i tamo sahranio. Čamac je iz Turske trebalo je da stigne u Grčku.

Tetka dečaka Tami je medijima rekla da su skupljali novac kako bi Abdulah, njegovu suprugu i decu prebacio u Evropu, a kasnije u Kanadu gde ona živi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja