STRAŠNO ISLAMSKA DRŽAVA POZVALA NA NAPADE: Ramazan je mesec osvajanja!
Foto: Rojters

Sugerišu se napadi na vojne i civilne ciljeve na zapadu

STRAŠNO ISLAMSKA DRŽAVA POZVALA NA NAPADE: Ramazan je mesec osvajanja!

Planeta -

Agencija Rojters napominje kako se porukom sugerišu napadi na vojne i civilne ciljeve na zapadu. Islamska država pozvala je u subotu svoje sledbenike na napade u SAD-u i Evropi tokom islamskog svetog meseca Ramazana, koji počinje početkom juna.

"Ramazan je mesec osvajanja i džihada (sveti rat). Pripremite se, budite spremni (...) kako bi ga učinili mesecom nesreće za sve nevernike", kaže se u audio poruci za koju se pretpostavlja da je objavio glasnogovornik Islamske države Abu Muhamed al-Adnani, piše Hina.

Agencija Rojters napominje kako se porukom sugerišu napadi na vojne i civilne ciljeve na zapadu. "Njihovi avioni ne prave razliku između civila i boraca, muškaraca i žena", kaže se uz ostalo u poruci i dodaje kako vazdušni udari koalicije nisu uništili Islamsku državu.

Vazdušni udari koalicije predvođene SAD-om protiv Islamske države započeli su 2014. godine. Rojters napominje kako se ne može potvrditi autentičnost audio poruke objavljene na Tviter nalogu putem kojeg svoje poruke uobičajeno objavljuje Islamska država.

Rojters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track