ISPLIVALI DETALJI UBISTVA KIM DŽONG-NAMA: Sve je trajalo samo 5 sekundi!
Foto: Youtube Printscreen

Kobni momenti

ISPLIVALI DETALJI UBISTVA KIM DŽONG-NAMA: Sve je trajalo samo 5 sekundi!

Planeta -

Atentat na Kim Džong-nama, polubrata vođe Severne Koreje, trajao je samo pet sekundi, otkrili su snimci sa nadzornih kamera na aerodromu u Kuala Lumpuru, a njegove ubice tvrde da nisu znale da će ga ubiti.

Džong-nama, sina pokojnog severnokorejskog diktatora Kim Džong-ila, napale su dve žene na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru dok je čekao let za Makau, gde je živeo u izgnanstvu.

Jedna žena je stala ispred njega i privukla mu pažnju, dok ga je druga žena uhvatila rukom oko vrata s leđa, a potom mu je lice pošpricala sa toksičnim sprejem. Potom su obe pobegle. Kimu je ubrzo pozlilo i zatražio je pomoć, a preminuo je na putu iz aerodromske ambulante do bolnice Putrajaja.

Uz pomoć snimka sa aerodroma, policija je identifikkovala i uhvatila obe atentatorke - Doan Ti Huong (28) i Siti Aisjah (25). Uhvaćen je i Sitin partner, Muhamed Farid Bin Jalaludin. Veruje se da je u napad bilo uključeno šest osoba.Izvori bliski istrazi rekli su da se šestoro napadača nije ranije poznavalo, ali da ih je sve regrutovala ista osoba.

Načelnik posebnog odelenja savezne policije Malezije Datuk Seri Mohamad Fuzi Harun izjavio je da postoje razlozi za sumnju da je atentat delo stranih obaveštajaca.

Huong i Aisjah rekle su policiji da su verovale da je napad zapravo praktična šala, i nisu znale da je meta sin severnokorejskog diktatora. Obe tvrde da su pristale jer im je obećano 100 dolara nakon obavljenog posla.

Kim Džong-nam prethodno je već dva puta bio meta atentata, 2010. i 2011. godine. Nakon drugog napada, molio je svog polubrata, Kim Džong-una, da njega i njegovu porodicu ostavi na miru.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track