IZA REŠETAKA: Ovo je čovek koji je razneo 20 osoba?!
Foto: Reuters

Uhapšen osumnjičeni za napad

IZA REŠETAKA: Ovo je čovek koji je razneo 20 osoba?!

Planeta -
Veruje se da je Adem Karadag (28) turski državljanin, ali u njegovom stanu nađeno je još 10 lažnih pasoša, kao i velika količina eksploziva

BANGKOK - Tajlandska policija uhapsila je juče u Bangkoku bombaša Adema Karadaga (28), koji je najverovatnije izveo stravičan napad 17. avgusta u blizini jednog hrama u tom gradu i na tom mestu bukvalno razneo 20 ljudi, od kojih najviše kineskih turista.Mladi muškarac je, prema navodima lokalnih medija, turski državljanin, međutim, prilikom pretresa njegovog stana nađeno mu je deset pasoša, pa identitet još nije potvrđen. On je u apartmanu držao i ogromne količine eksplozivnih materijala, a imao i nekoliko ručno napravljenih bombi.- Verujemo da imamo pravog čoveka - rekao je zamenik šefa policije u Bangkoku Čaktip Čaidžinda.

Policija je kao dokaz kako ubica izgleda imala samo loš video-snimak čoveka kog je neposredno pre eksplozije uhvatila sigurnosna kamera na zgradi nedaleko od mesta napada. Na video-zapisu vidi se kako muškarac sa žutom majicom i malo dužom kosom, koja podseća na periku, ostavlja ranac na klupi u blizini hrama i odlazi taksijem.Međutim, tajlandska policija je nedavno medijima obelodanila i foto-robot napadača, koji ne liči ni na uhapšenog, niti na osobu sa snimka sigurnosnih kamera, ali se veruje da je eksploziju možda koordinisalo i više ljudi.- On očigledno nije čovek s našeg foto-robota, ali ubeđeni smo da je deo neke bombaške mreže. Imamo dovoljno dokaza za to - naglasio je Čaidžinda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track