IZRAEL ŠUTNUO REGIONALNOG DIREKTORA HJUMAN RAJTS VOČA: Nema radne dozvole za lažne humanitarce!
Foto: Printscreen YouTube

Crveno svetlo

IZRAEL ŠUTNUO REGIONALNOG DIREKTORA HJUMAN RAJTS VOČA: Nema radne dozvole za lažne humanitarce!

Planeta -

JERUSALIM - Izraelski zvaničnici odbili su zahtev za izdavanje radne dozvole regionalnom direktoru organizacije Hjuman rajts voč (HRV) Omaru Šakiru, optužujući tu organizaciju da je učestvovala u palestinskoj propagandi, saopštila je danas ta organizacija, prenosi AP.

Izraelsko Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je ove nedelje to rešenje, šest meseci pošto je HRV zatražila dozvolu za direktora Omara Šakira da radi u zemlji.

Izraelske vlasti saopštile su da se izveštaji HRV "mešaju u politiku u korist palestinske propagande", "dok lažno podižu zastavu ljudskih prava", kao i da je odluka doneta na osnovu preporuke Ministarstva spoljnih poslova. Portparol Ministarstva Emanuel Nahšon nazvao je tu organizaciju "očigledno neprijateljskom, antiizraelskom organizacijom čiji izveštaji imaju svrhu da naškode Izraelu".

"Nema razloga da damo vizu osobi ili organizaciji koja želi da naškodi zemlji. Nismo mazohisti i nema razloga da nastavimo to da radimo", rekao je on.

Regionalni derektor HRV Omar Šakir kazao je u pisanoj izjavi da je šokiran odlukom obzirom da je ta organizacija poslednje tri decenije imala pristup Izraelu i zapadnoj obali, kao i da je normalno sarađivala sa izraelskim zvaničnicima.

"Označavajući nas kao propagandiste i lažne borce za ljudska prava stavlja Izrael u društvo represivnih država poput Severne Koreje, Irana i Sudana , koje su blokirale pristup članovima organizacije", rekao je Šakir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track