(VIDEO) OVA ZEMLJA IMA PROBLEMA SA MANJKOM SEKSA: Zbog toga ukidaju prekovremeni rad
Foto: Facebook Printscreen

Kriza

(VIDEO) OVA ZEMLJA IMA PROBLEMA SA MANJKOM SEKSA: Zbog toga ukidaju prekovremeni rad

Planeta -

Previše rada uticalo je na kvalitet života Japanaca zbog čega su se vlasti odlučile da uvedu ograničenja u broju prekovremenih sati na poslu

Skoro polovina bračnih parova u Japanu nije imala seksualne odnose više od mesec dana, pokazalo je istraživanje u kojemu je učestovalo više od 3.000 ljudi starosti između 16 i 49 godina.

Rekordnih 47,2 odsto oženjenih muškaraca i žena reklo je da žive u braku bez seksa, što je 2,6 odsto više nego 2014. godine.

"Tendencija brakova bez seksa je znatno povećana", upozorio je šef istraživanja Kunio Kitamura, predstavljajući rezultate. Više od 22 odsto ispitanih žena je izjavilo da im je seks problematičan, a više od 35 odsto muškaraca kazalo je da su zbog posla preumorni za seks.

Deo njih je kazao i da svoje žene vide kao članove porodice, a ne seksualne partnere. Određenom broju seksualni život nestao je posle rođenja deteta.

Zbog ovakvih problema i pada kvaliteta života Japanaca, vlasti u toj zemlji planiraju da ograniče prekovremeni rad na 60 sati nedeljno.

(rtl.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track