JEDAN GRAD PRIMIO JE NACISTE POSLE RATA: Ovi tinejdžeri su dokaz da je to bila loša ideja
Foto: Youtube/Printscreen

Sramotan čin

JEDAN GRAD PRIMIO JE NACISTE POSLE RATA: Ovi tinejdžeri su dokaz da je to bila loša ideja

Planeta -

Grupa tinejdžera iz nemačke škole u Buenos Ajresu napala je učenike jevrejske škole u mestu San Karlos de Bariloče.

Verbalni obračun pretvorio se u fizički u noćnom klubu u koji su naci tinejdžeri došli sa nacrtanim svastikama na telu i Hitlerovim brkovima.

Mesto u kojem se incident dogodio udomilo je veliki broj nacista posle Drugog svetskog rata. Najzloglašeniji stanovnik koji je živeo u ovom naselju bio je Hitlerov "anđeo smrti", doktor Mengele, pa po njemu mnogi San Karlos de Bariloče zovu "Mengeleovo selo"."Neki od njih bili su u kožnim pantalonama i sa nacrtanim svastikama na grudima. Tražili smo da ih izbace iz kluba, a onda su oni počeli da viču "j*te Jevreje" i ponosno pokazivali nacističke simbole iscrtane na telu", rekao je lokalnim medijima jedan od napadnutih učenika.

Direktorka nemačke škole "Lanus" Silvia Facio javno se izvinila zbog incidenta i najavila kazne za svoje đake.

"Đaci će morati i delima da pokažu da im je žao", kazala je.

Iako naglašava da su posetu "Mengeleovom selu" organizovali sami studenti i njihovi roditelji, škola je posle incidenta odlučila da ih kazni tako što će prinudno morati da idu na predavanja o nacistima, ali i da u društvu kolega Jevreja posete Muzej holokausta u Buenos Ajresu.

Đaci su stariji od 16 godina, pa postoji mogućnost i da budu krivično gonjeni zbog upotrebe nacističkih simbola, ali niko nije potvrdio da će biti procesuirani.

(Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track