JOŠ ŠEST TERORISTA VREBA PARIZ: Francuski premijer traži hitno hapšenje!
Foto: Reuters

Opasno

JOŠ ŠEST TERORISTA VREBA PARIZ: Francuski premijer traži hitno hapšenje!

Planeta -
Dva neimenovana policijska zvaničnika rekla su agenciji AP da vlasti pretražuju rejon Pariza u potrazi za vozilom "mini kuper" registrovanim na ime Hajat Bumedijen, nevenčane supruge Amedija Kulibalija

PARIZ - Nekoliko članova terorističke ćelije, do šest osoba, umešanih u napade u Parizu možda je i dalje u bekstvu, uključujući čoveka koji je viđen za volanom kola supruge jednog od ubijenih napadača, rekli su danas policijski zvaničnici!

Dva neimenovana policijska zvaničnika rekla su agenciji AP da vlasti pretražuju rejon Pariza u potrazi za vozilom "mini kuper" registrovanim na ime Hajat Bumedijen, nevenčane supruge Amedija Kulibalija koji je ubijen u jednom od terorističkih napada u Parizu. Ona je, prema navodima turskih zvaničnika, sada u Siriji gde je otišla neposredno pre napada preko Turske.

Francuski premijer Manuel Vals rekao je da je potraga za tim licima hitna jer još postoji pretnja posle napada. Napadi su počeli u sredu 7. januara kada je u napadu na satirični nedeljnik Šarli ebdo ubijeno 12 osoba, zatim je ubijena pripadnica policije i kasnije četiri taoca u jevrejskoj radnji u petak, pre nego što je policija ubila napadače u dve odvojene ali simultane akcije na dva kraja Pariza.

Rad u vezi s tim napadima se nastavlja, jer najverovatnije ima nekih mogućih saučesnika, rekao je Vals za televiziju BFM. Francuska policija ranije je navela da je napad na nedeljnik Šarli ebdo izvršilo troje ljudi, ali su identifikovana samo dva napadača, Šerif i Said Kuaši. U nedelju se pojavio video snimak u kome Kulibali navodi kako će biti izvedeni napadi u Parizu. Francuska policija želi da nađe osobu ili osobe koje su snimile i objavile taj video.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track