KAKAV TAJMING! BAŠ SAD PROGOVORILE: Dve žene optužile Trampa da ih je dirao pre 30 godina
Foto: Reuters

Čudna podudarnost

KAKAV TAJMING! BAŠ SAD PROGOVORILE: Dve žene optužile Trampa da ih je dirao pre 30 godina

Planeta -

Dve žene optužile su kandidata Republikanske stranke za predsednika SAD za "neprimereno dodirivanje" objavio je Njujork tajms, što je savetnik Donalda Trampa nazvao "fikcijom i klevetama".

U tekstu se navodi da dve žene tvrde da ih je Tramp dodirivao na neprimeren način i protiv njihove volje.

Prva, Džesika Lids, ispričala je Njujork tajmsu da je pre tri decenije srela Trampa tokom leta i da ju je on uhvatio za grudi i pokušao da joj gurne ruku pod suknju. Druga, Rejčel Kruks iz Ohaja, tvrdi da je srela Trampa u njegovoj zgradi u Njujorku 2005. godine i da ju je on poljubio "direktno u usta" protiv njene volje.

Obe su progovorile tek sada, u jeku američke predsedničke kampanje, kada kandidatkinja demokrata Hilari Klinton, poljuljana aferom oko zloupotrebe prepiske i zataškavanja pravog zdravstvenog stanja, pokušava da diskredituje Trampa kao bahatog ženomrsca i napasnika, dok potonji proziva njenog muža Bila, bivšeg predsednika SAD, kao silovatelja.

VIDEO IZ PUBLIKE GLEDALE BILA I HILARI PRAVO U OČI: Tramp na debatu doveo Klintonove seksualne žrtve

"Taj članak je fikcija a to što je Njujork tajms krenuo u lažni, koordinirani napad na karakter Trampa na ovakvu temu je opasno," naveo je Trampov viši savetnik za komunikacije Džejson Miler u saopštenju. Oglasili su se i Trampovi advokati koj traze da Njujork tajms povuče juče objavljeni tekst zbog neosnovanih optužbi i povrede ugleda.

Savetnica Trampove rivalke, demokratske kandidatkinje Hilari Klinton u međuvremenu optužuje Trampa da je lagao tokom debate kada je rekao da nikada nije hvatao ili ljubio žene protiv njihove volje. Članak Njujork tajmsa se "tužno uklapa u sve što znamo o tome kako je Tramp tretirao žene," rekla je Dženifer Palmijeri, prenosi AP.

Optužbe Njujork tajmsa došle su Hilari Klinton kao naručene (Foto: Reuters)
Optužbe Njujork tajmsa došle su Hilari Klinton kao naručene (Foto: Reuters)

Ona takođe kaže da taj tekst pokazuje da je "odvratno ponašanje" kojim se Tramp hvali u video-snimku objavljenom prošlog petka "više od reči."

(VIDEO 18+) PROCURIO SNIMAK Tramp: Probao sam da je j..em! Kad si zvezda možeš da im radiš šta hoćeš

Na pomenutom snimku iz 2005. godine može se čuti Tramp kako kaže da mu njegova slava dozvoljava da ljubi i vata žene, ali je on tokom debate u nedelju negirao da je to ikada uradio bez pristanka neke žene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track