KAMERON: Radim šta mogu, prihvatiću sporazum samo ako to bude dobro za Britaniju
Foto: Fonet/AP

Bez dogovora

KAMERON: Radim šta mogu, prihvatiću sporazum samo ako to bude dobro za Britaniju

Planeta -
Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da "još nema sporazuma" kada se vratio danas na pregovore s ostalim liderima EU u Briselu o dogovoru koji bi sprečio izlazak Velike Britanije iz Unije.

"Ostvarili smo određen napredak ali i dalje nema sporazuma", rekao je Kameron koji se vratio posle duge noći pregovora o reformama koje Britanija traži da bi ostala Uniji.

"Prihvatiću sporazum samo ako dobijemo ono što je Velikoj Britaniji potrebno. Imamo još posla i radim šta mogu", izjavio je britanski premijer.

Kameron se nada da će postići dogovor s ostalim članicama Unije pre nego što organizuje referendum o ostanku Britanije u EU, verovatno u junu. Dopisnik Bi-Bi-Sija (BBC) rekao je da je drugi dan samita počeo sa brojnim problemima i da su diplomate iz nekoliko zemalja rekli da su podele oko predloženog sporazuma sa Velikom Britanijom dublje nego što je bilo očekivano.

On je dodao bi sporazum ipak mogao da bude postignut ali da bi "rasprava mogla da se oduži ceo dan". Iako su britanski glasači podeljeni, moućnost takozvanog Bregzita, izlaska Britanije iz EU, zastrašuje EU već uzdrmanu migrantskom krizom bez presedana od 1945.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track