KIM IMA PAKLENU PORUKU ZA NOVOG PREDSEDNIKA SAD: Čim se proglasi pobednik, lansiraće nove rakete
Foto: Reuters 7 Jul 2016

Ne odustaje

KIM IMA PAKLENU PORUKU ZA NOVOG PREDSEDNIKA SAD: Čim se proglasi pobednik, lansiraće nove rakete

Planeta -

Nekoliko trenutaka nakon što se proglasi novi američki predsednik, u moru kraj Severne Koreje odjeknuće detonacija, barem ako se pita Kim Džong-un.

Severnokorejski lider pratiće trku između Hilari Klinton i Donalda Trumpa, a samo nekoliko trenutaka nakon što bude jasno ko je novi čelni čovek SAD-a, poslaće im poruku da Severna Koreja neće odustati od programa razvijanja oružja.

Kako piše južnokorejska novinska agencija Jonhap, u sredu rano ujutru Pjongjang namerava da lansira rakete tipa Musudan ili MB 35, a obe imaju domet čak 3.500 kilometara. Dakle, teoretski mogu da dosegnu na američko ostrvo Guam. Poruka je i više nego jasna...

Istina, prošlo lansiranje rakete Musudan završilo je debaklom - nakon 400 kilometara srušila se u more. Ipak, u Seulu su i više nego oprezni kada je u pitanju Kim.

"Posmatramo šta se događa na severu. Pratimo svaki korak njihove vojske i spekulacije o lansiranju rakete su došle nakon što su eksperti za Severnu Koreju zaključili da režim izgara od želje za slanjem jake poruke Obaminom nasledniku", rekao je izvor iz južnokorejske vojske.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track