Prikaži najnovije vesti
Kim Džong-un, Foto: Reuters
Naljutio se zbog sankcija iz Seula

KIM LIČNO VODIO VEŽBE ARTILJERIJSKOG NAPADA NA JUŽNU KOREJU: Niko neće preživeti!

Planeta 7

PJONGJANG - Severnokorejski lider Kim Džong Un je nakon što je Savet bezbednosti UN uveo nove sankcije Pjongjangu organizovao artiljerijske vežbe koje su obuhvatile i gađanje zamišljenih ciljeva, a među njima se našla i prestonica Južne Koreje.

Vojna vežba u kojoj su ciljevi bili pet ostrva i "tela reakcionarne vlasti" u Seulu i drugim gradovima, sprovedena je uoči objave jednostranih sankcija Južne Koreje usmerenih protiv nuklearnog programa Pjongjanga.

"Ako izbije rat, ovakvi smrtonosni udari bili bi naneseni južnokorejskim snagama kako bi u samom početku potpuno slomili njihovu spremnost na protivudar i potpuno ih izbrisale", prenela je agencija KCNA Kimove reči.

"Niko i ništa neće preživeti", rekao je KIm dok je u četvrtak vodio vežbe, preneo je Index.hr.

Južna Koreja je uvela nove jednostrane sankcije Severnoj Koreji zabranila ulazak u zemlju svim stranim stručnjacima za rakete i nuklearna oružja ako proceni da njihova poseta Sevrenoj Koreji predstavlja pretnju nacionalnim interesima Seula.

Posle Južne Koreje, i Japan je uveo jednostrane sankcije Severnoj Koreji. Tokio je kritikovao lansiranje rakete i nuklearne testove Pjongjanga, ocenjujući da je to "nova pretnja koja ne sme da se dozvoli", navodi AP.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir