KOMŠIJE O PRODATOJ DEVOJČICI: Nismo znali da je robinja i da je siluju!
Foto: Shutterstock

Pobegla iz pakla

KOMŠIJE O PRODATOJ DEVOJČICI: Nismo znali da je robinja i da je siluju!

Planeta -
Jednom sam ih pitala ko je ona, a Jasminova majka mi je rekla da je ona ćerka njenog brata. Znala sam da ne govori istinu jer sam je videla u venčanici, kaže komšinica

ZAGREB - Maloletni J. S. (17) je u subotu je oko deset sati ušetao u dvorište porodične kuće iz koje ga je u četvrtak, zajedno sa njegovim roditeljima, odvela policija. Bio je u društvu još dvojice mladića. Pokupio je odeću koja se sušila ispred trošne kuće i ubrzo otišao. On je kao maloletnik pušten na slobodu, iako je zajedno sa svojim roditeljima optužen za silovanje i trgovinu ljudima.

Žrtva porodice, koja je u toj kući živela od maja 2013. godine, bila je 15-godišnja devojčica, koja im je prošle nedelje uspela da pobegne do policije, kojoj je ispričala da su je prodali njeni vlastiti roditelji.

Istražiteljima je takođe ispričala da su joj uzeli dokumente, terali je na težak fizički rad, a 17-godišnjak ju je prisiljavao na seksualne odnose.

Policija je u četvrtak ujutru pretresla kuću porodice, čemu je prisustvovala i njihova prva komšinica Amira V. (37) koja je, kako kaže, tom prilikom saznala da je 15-godišnjakinja kupljena za 6.000 evra. Bila je i u čudu otkud porodici toliki novac jer je, koliko joj je poznato, živela od socijalne pomoći, od koje je i plaćala kiriju za kuću.

Roditelji tinejdžera, priča komšinica, pored njega imaju još četvoro dece. Najstarija ćerka, koja ima 18 godina, početkom avgusta se odselila u Pulu gde se udala, a sa roditeljima je ostalo još troje maloletne dece.

Krajem avgusta im se doselila 15-godišnjakinja iz Novske. Doveli su je u venčanici i u dvorištu priredili venčanje sa najstarijim sinom, koji još uvek pohađa obližnju osnovnu školu.

- Policija je došla u četvrtak u 6 ujutro u pratnji socijalne radnice koja je pre pretresa preuzela dvoje najmlađe dece. Uz mene, bio je i još jedan komšija, kao svedoci pretresa. Policajci su tražili devojčicine dokumente, fotografije sa venčanja, lične stvari - priča komšinica.

- Jednom sam ih pitala ko je ona, a Jasminova majka mi je rekla da je ona ćerka njenog brata. Znala sam da ne govori istinu jer sam je videla u venčanici. Nisam znala da je on siluje niti da je prodana za novac. Da sam barem znala, prijavila bih to nadležnim službama. Odmah bi je odvela iz tog dvorišta - priča komšinica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track