KRIJU SE OD VAZDUŠNIH NAPADA: Džihadisti briju brade i upadaju u kuće civila u Raki
Foto: Reuters 16 Nov 2015

Odbegla Sirijka otkrila

KRIJU SE OD VAZDUŠNIH NAPADA: Džihadisti briju brade i upadaju u kuće civila u Raki

Planeta -
Borci Islamske države koji beže pred vazdušnim udarima u Siriji, počeli su da briju brade i da zauzimaju kuće civila u Raki, tvrdi Sirijka koja je pobegla iz ovog grada.

"Nema veze što vi sa porodicom živite u kući u koju oni žele da uđu. Odmah vas izbacuju, ukoliko odbijete, ubijaju vas, sa njima nema razgovora" rekla je 19-godišnja Abu Bara koji je prošle godine pobegla iz Rake u Tursku.

Obično se kreću u grupama, a umesto vojnog vozila idu taksijem. Svoje automobile pokrivaju blatom tako da avioni ne mogu da ih vide.

Ova tinejdžerka tvrdi da je bila primorana da gleda javna pogubljenja, uključujući jedno koje je sproveo Džihadi Džon.

"Situacija je postala preko noći veoma mračna, mnogi moji drugovi su se priključili Islamskoj državi. Na svakom ćošku ste moghli da vidite automobile sa tablicama Islamske države priča Abu Bara.Militanti Islamkse države su Abu Bari dozvolili da napusti Raku kada joj je dijagnostifikovan rak jajnika. Kako je rekla, uprkos fizičkom bolu koji sada oseća, srećna je što joj je bolest omogućila beg iz Rake jer kako kaže, u Turskoj sada može da se leči.

"U nasilju u Siriji sam izgubila muža i sina. Drugog sina sam sakrila u Raki, morala sam da ga ostavim. Plašim se za njega, ružno je što ovo kažem, ali volela bih da se nije ni rodio. Nikada ne bi pdoživeo pakao Rake" završila je svoju ispovest ova Sirijka.

(NBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track