KRVAVA ODMAZDA: Smrt Džihad Džona razlog za masakr u Parizu?
Foto: Printscreen Yt

Britanci u strahu od novih napada

KRVAVA ODMAZDA: Smrt Džihad Džona razlog za masakr u Parizu?

Planeta -
Britanska služba MI5 je na visokom stepenu opreznosti zbog straha da islamski fanatici spremanju nove napade jer žele da osvete smrt poznatog džihadiste Džihad Džona.

Iako njegova smrt nije još zvanično potvrđena, britanske službe su sigurne da je ovaj dželat islamske države poginuo u napadu drona u Raki u Siriji.

Britanski Telegraf čak prenosi da Džihad Džon možda ima i sina koji ima pravo na britansko državljanstvo i samim tim može da živi u Britaniji. Nije poznat identitet njegove majke.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kako su se napadi u Parizu odigrali istog dana kada je objavljeno da je Džihad Džon likvidiran, mnogi smatraju da to nije slučajnost.

Ipak, drugi napominju da je nemoguće misliti da su se napadi dogodili zbog smrti džihadiste jer se ovakve terorističke akcije ne događaju tek tako već se planiraju planiraju i mesecima unapred.

Francuski predsednik Fransoa Oland napad na Pariz okarakterisao je kao “čin rata” i obećao da će nemilosrdno uzvratiti akciju protiv ekstremista. Takođe je istakao da su obaveštajne službe očekivale napad, ali da nisu znali kada će se on desiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track