(VIDEO) KRVAVO JUTRO U MINHENU Nožem ubio putnika uz povike Alahu akbar, isekao još troje
Foto: Printscreen Twitter, Nalog @AmichaiStein1

Hteo da ih pobije

(VIDEO) KRVAVO JUTRO U MINHENU Nožem ubio putnika uz povike Alahu akbar, isekao još troje

Planeta -

Nepoznati muškarac napao je putnike nešto pre 05:00 časova na železnčkoj stanici u Grafingu, istočnom predgrađu Minhena.

Napadač je ubo raznosača novina u leđa, kazao je jedan vatrogasac novinaru lista Merkur, ali nije rekao da li je taj čovek podlegao povredama.

Moguće je da je napad politički motivisan, kazao je tužilac potvrđujući smrt jednog iskasapljenog putnika.

Portparolka policije Mihaela Grob rekla je da je muškarac uhapšen na licu mesta i da vlasti rade na utvrđivanju njegovog identiteta.

Napadač je nemački državljanin i nema dosije u policiji, rekla je gradonačelnica Grafinga Angelika Obarmajer Zidojče cajtungu.

"Užasna je sama ideja da ljudi koji dolaze na stanicu ili isporučuju novine tamo postanu žrtve manijaka. Nadam se da će se povređeni potpuno oporaviti. Veoma sam zahvalna policajcima, lekarima, ekipi HItne pomoći i našim vatrogascima, koji su brzo reagovali na mestu zločina", kaže Obermajerova.

Policija je zapečatila ulaz u tu stanicu i proverava izjave očevidaca da je muškarac prilikom napada uzvikivao "Alahu Akbar" (Bog je veliki), navodi bavarski radio. Stanica je sada mesto zločina, rekli su policajci putnicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track