KRVNIK IZ MANČESTERA PRED SMRT POZVAO MAJKU: Ovo je njegova poslednja poruka!
Foto: Twitter

Klupsko se odmotava

KRVNIK IZ MANČESTERA PRED SMRT POZVAO MAJKU: Ovo je njegova poslednja poruka!

Planeta -

Salman Abedi (22), koji je u ponedjeljak uveče ubio 22, a ranio 59 osoba u samoubilačkom napadu na ulazu u Mančester Arenu, navodno je nekoliko sati pre masakra nazvao svoju majku.

Pozivajući se na informacije libijskog zvaničnika zaduženog za borbu protiv terorizma, AP piše da je Abedi je nekoliko sati pre masakra telefonirao svojoj majci Samiji Tabal (50) i rekao joj "Oprosti mi".

Međutim nije poznato da li je ona znala o čemu govori njen sin, ni da li je to prijavila policiji.

Samia Tabal inače, je vrlo ugledna nuklearna fizičarka koja je prema pisanju Dejli Telegraph, bila je student generacije na Univerzitetu u Tripoliju. Inače britanska policija je do sada uhapsila sedam osoba osumnjičenih da su povezani s napadom, a kako prenose mediji, pronađeno još eksploziva koji je trebao da bude korišćen za nove napade.

U Libiji su takođe uhapšeni otac i mlađi brat atentatora iz Mančestera: Brat je priznao da je znao za napad i osumnjičen je da je planirao teroristički napad u Tripoliju, objavila je libijska bezbednosna služba.

Bombašev otac Ramadan Abedi koji je inače bio povezan sa Al Kaidom, rekao je da je sa sinom poslednji put razgovarao pre pet dana telefonom i da je "sve bilo normalno".

Ramadan Abedi je rekao da je njegov sin Salman bio u Libiji pre mesec i po dana i da je rekao tada porodici da će ići na hodočašće u Meku.

(Asošijeted pres)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track