LAVROV JE UVEK NA OPREZU: Evo kako izbegava prisluškivanje CIA!
Foto: Reuters

Otkrio novinarima tajnu

LAVROV JE UVEK NA OPREZU: Evo kako izbegava prisluškivanje CIA!

Planeta -

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov otkrio je da na "osetljivim" pregovorima ne nosi sa sobom pametni telefon kako ga CIA ne bi mogla prisluškivati.

Ruskom ministru spoljnih poslova, čestom učesniku pregovora u zamršenim međunarodnim pitanjima kao što su rat u Siriji, ukrajinski sukob ili, nešto ranije, iranski nuklearni program, bilo je postavlje pitanje nakon otkrića Vikiliksa o hakerskom programu koji koristi CIA, a koji omogućuje da se televizor i pametni telefon pretvore u prislušni uređaj.

Kaže kako zbog toga dosad nije bio u nezgodnoj situaciji.

"Posebno nastojim da ne nosim telefon sa sobom kad imam pregovore koji se tiču osetljivih pitanja", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare s nemačkim kolegom Sigmarom Gabrijelom.

"Čini se da se, zahvaljujući tome, dosad nisam našao u nezgodnoj situaciji", dodao je ruski ministar.

"Hakeri CIA-e mogu upasti u pametne telefone, televizore, ali - kako sam čuo - i u hladnjake, kako bi stvorili probleme u elektromrežama", našalio se.

Kako otkriva Vikiliks, koji je objavio gotovo 9000 dokumenata za koje tvrdi da potiču iz CIA, obaveštajna agencija je izradila više od hiljadu virusnih programa koji se mogu infiltrirati u elektrouređaje i preuzeti kontrolu nad njima.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track