LAVROV O NAVODIMA SAD DA RUSI UTIČU NA IZBORE: Amerikanci nam laskaju, ali su optužbe besmislene!
Foto: Fonet/AP

Ruski šef diplomatije

LAVROV O NAVODIMA SAD DA RUSI UTIČU NA IZBORE: Amerikanci nam laskaju, ali su optužbe besmislene!

Planeta -

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je izjavio da laska to što američki zvaničnici misle da se Moskva meša u izbore u SAD, ali da su te optužbe besmislene i nisu potkrepljene činjenicama.

"Naravno da laska ovakav vid pažnje koju dobija regionalna sila, kako nas je predsednik SAD Barak Obama jednom nazvao. Sada svi u SAD pričaju da je Rusija ta koja vodi američke predsedničke izbore", rekao je Lavrov u emisiji Kristijan Amanpur na CNN.

Lavrov je naglasio da za to "ne postoji nijedna činjenica, niti dokaz".

SAD su prošle nedelje optužile Rusiju da stoji iza serijskog hakovanja mejlova, uključujući i poštu Nacionalnog komiteta demokrata.

Kremlj je danas odbacio kao besmislene i apsurdne optužbe na račun Moskve o navodnoj umešanosti u hakerske napade na američke političke organizacije.

"Rusija je uvek bila i ostaće posvećena principima borbe protiv sajber terorizma i hakera", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, preneo je Tass.

Bela kuća je juče saopštila da predsednik SAD Barak Obama razmatra više načina kako bi odgovorio na ruske hakerske napade, kao i da je moguće da nijedna akcija neće biti javno najavljena.

Američki obaveštajne agencije su uverene da Rusija stoji iza nedavnih hakerskih napada na njihove zvanicnike i organizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track