MAĐARSKA ĆE DRŽATI MIGRANTE U KAMPOVIMA OD KONTEJNERA: A svaki bez dokumenata biće deportovan nazad
Foto: Zorana Jevtić

Represivne mere

MAĐARSKA ĆE DRŽATI MIGRANTE U KAMPOVIMA OD KONTEJNERA: A svaki bez dokumenata biće deportovan nazad

Planeta -

Vlada Mađarske planira da drži migrante u graničnim kampovima napravljenim od kontejnera dok ne budu razmotreni njihovi zahtevi za azil, izjavio je danas jedan mađarski zvaničnik.

Šef kabineta mađarskog premijera Janoš Lazar je rekao da će, kada nova pravila budu stupila na snagu, svaki migrant koji bude priveden bez dokumenata koja omogućavaju boravak u Mađarskoj biti vraćen preko granice.

Tražioci azila čiji se zahtevi razmatraju trenutno su smešteni uglavnom u otvorene kampove i pojedini odlaze u zapadnu Evropu pre neko što njihov slučaj bude rešen.

Migrante koji su uhvaćeni na teritoriji od osam kilometara udaljenosti od granice, Mađarska šalje nazad preko granica sa Srbijom i Hrvatskom na kojima je izgradila ograde.

Lazar je rekao da će mere biti usvojene jedino kada vlada proglasi vanredno stanje zbog masovne migracije.

Vojska Mađarske je izgradila vojnu bazu u blizini graničnog prelaza sa Srbijom na Kelebiji, a do proleća se planira izgradnja još tri vojne baze, preneo je prethodno portal Vojvodina danas.

Mađarska je na 170 kilometara granice sa Srbijom izgradila pograničnu ogradu, kao i na 136 kilometara na granici sa Hrvatskom, da bi sprečila nelegalni ulazak migranata.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) POTRESNO: Bez zimske odeće i dovoljno hrane, ovako izgleda život migranata na -10!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track