MALA MEDLIN VIĐENA U PARAGVAJU: Pojavio se oglas čoveka koji tvrdi da zna gde se nalazi
Foto: Printscreen Yt

Da li je ovo kraj potrage

MALA MEDLIN VIĐENA U PARAGVAJU: Pojavio se oglas čoveka koji tvrdi da zna gde se nalazi

Planeta -
Čovek koji tvrdi da je privatni detektiv objavio je oglas u jednim novinama u Americi gde kaže da se Medlin Mekejn nalazi u toj zemlji.

Miraz Ulah Ali Isa, koji tvrdi da je privatni detektiv iz Londona, rekao je da je nestala devojčica trenutno "u pritvoru žene" u južnom paragvajskom gradu Aregua.

U oglasu koji je Ali objavio piše da ona sada ima 12 godina, uz fotografije koje su ranije objavljena montaža kako bi izgledala sa 9 godina.

"Verujemo da su dvojica uključena u slučaj napustila zemlju koristeći brod", piše u oglasu.

On je u oglasu objavio da je Medlin "povređivana na neopisive načine" i da je 2 milliona evra nagrada za informacije koje bi dovele do njenog bezbednog povratka.

Devojčicini roditelji, Kejt i Geri Meken, bili su obavešteni o oglasu i tražili su više detalja, ali istraživači sumnjaju u kredibilitet čoveka koji je dao oglas.

Tokom vikenda, Isa je rekao je lokalnim novinama ABC Color: "Moj tim i ja imamo informaciju da je Medlin stigla u Paragvaju pre mesec ili dva."

Ipak, on je odbio da otkrije ime njegove firme i nije mogao da ponudi bilo kakvu dokumentaciju koja podržava njegove tvrdnje.

Novine su takođe diskreditovale svoju istragu ističući da je "čovek ostao (u zemlji) samo nekoliko dana i nije kontaktirao sa drugim ljudima".

Komesar Sani Amarila, glavni čovek tima uključenog u potragu, rekao je da su pored četiri policijske stanice ministarstva unutrašnjih poslova i Interpol učestvovali u potrazi.

"Mi smo istražili naselja gde su strani državljani, vile, stanove, da vidimo da li je neko sa sličnim opisom koji odgovara isečku iz novina".

"Ova vest se proširila svetom, što je veoma važno. Dakle, ako je u tom području moramo naći tu devojku i vratiti je njenoj porodici", rekao je on.

Ali navodi su odbačeni od strane inspektora Luisa Ignjacija Ariasa iz Interpola u Paragvaju, koji je rekao da njegova kancelarija nije imala "nikakve konkretne" podatke o identitetu spornog čoveka.Uprava policije grada Arias u Paragvaju rekla je da će ispitati njegovu priču i identitet.

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track