MASAKR NA PLAŽI U TUNISU: Ovako su policija i građani uhapsili drugog teroristu
Foto: Youtube

Krvavi pir Islamske države

MASAKR NA PLAŽI U TUNISU: Ovako su policija i građani uhapsili drugog teroristu

Planeta -
Drugi napadač koji je iz kalašnjikova pucao po turistima na plaži u mestu Sus uhapšen je posle potere po gradskim ulicama, dok je pokušavao da umakne sa poprišta krvavog zločina

TUNIS - Na Jutjubu za samo više od 24 časa od krvavog terorističkog napada na plaži u tuniškom mestu Sus kada su svirepo ubijeno 37 stranih turista, pojavio se snimak hapšenja drugog teroriste koji je planirao umakne, ali je on brzom reakcijom bezbednosnih snaga uhapšen.

Dok su spasioci pokušavali da pruže prvu pomoć ranjenim turistima, a policajci se obračunavali se Abu Džahja al Kajrvanijem, studentom i pripadnikom Islamske države koji je sejao smrt po plaži, u samom gradu građani i policija pokušavali su da uhvate drugog napadača.

Kamera na telefonu slučajnog prolaznika zabeležila je na 0.40 sekundu snimka trenutak kada policajci vode uhapšenog teroristu, dok veliki broj građana pristiže i pokušava da se dočepa drugog likvidatora.

Na snimku se zatim vidi kako policija privedenog pripadnika Islamske države ubacuje u patrolno vozilo i odvozi.

Podsetimo, dvojica pripadnika Islamske države iskrcala su se juče oko 13 časova iz čamca i iz rasklopljenih suncobrana izvukli kalašnjikove i počeli da pucaju na turiste koji su se izležavali na plaži u letovalištu Sus. U krvavom piru poginulo je 37 stranih turista od kojih je 15 Britanskih državljana dok su ostali nemački i belgijski turisti. Jedan od napadač je likvidiran u obračunu sa bezbednosnim snagama, dok je drugi posle munjevite akcije i potere gradskim ulicama uhapšen.

( EPK)

http://www.youtube.com/watch?v=cbd2s1nbaRA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track