MASOVNA HISTERIJA U MALEZIJI: Zatvorili školu jer učenike zaposedaju zli duhovi!
Foto: Youtube/Printscreen

Natrprirodne sile

MASOVNA HISTERIJA U MALEZIJI: Zatvorili školu jer učenike zaposedaju zli duhovi!

Planeta -

Jedna škola na severu Malezije morala je da privremeno stavi katanac na vrata kako bi se izborila sa histerijom koja je izbila posle tvrdnji da se neka čudna pojava kreće hodnicima.

Navodno, i učenici i profesori su videli sablasnu crnu figuru, a čuli su se i neobjašnjivi vrisci. Brzo su se proširile priče o duhovima i natprirodnim silama koji progone školske hodnike.

Kako se sve dogodilo u tradicionalnoj i muslimanskoj pokrajini Kelantan, pozvani su stručnjaci pa čak i vračevi da reše problem.

"Video sam mračnu figuru, kao da je pokušala da uđe u moje telo, ali onda su me okružile kolege i počeli su da recituju stihove iz Kurana", rekao je profesor Kamariah Ibrahim.

Direktor škole je istakao da je u početku 25 učenika bilo potreseno, ali se histerija proširila na 50 učenika i 11 profesora. Oni tvrde da su bili zaposednuti.

"Ne mogu to da objasnim, ali nisam mogao da se pomerim i onesvestio sam se", kazao je jedan od nastavnika. Iz škole je saopšteno da ne znaju sa čim se tačno suočavaju, ali da "đaci mogu nekad biti nestašni i često bacaju đubre, pa su možda tako naljutili i razbudili zle duhove".

Masovna histerija je sociopsihološki fenomen pri kojem se manifestuju isti ili slični simptomi kod više od jedne osobe. Masovna histerija se može pojaviti kada grupa ljudi veruje da pati od iste bolesti.

(Unilad)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track