MEDICINSKA SESTRA ZASPALA I ISPUSTILA BEBU IZ NARUČJA: Šokirana majka tuži bolnicu zbog nemara!
Foto: Printscreen/Facebook

Dečak je udario glavom o pod

MEDICINSKA SESTRA ZASPALA I ISPUSTILA BEBU IZ NARUČJA: Šokirana majka tuži bolnicu zbog nemara!

Planeta -

Kelsi Bond rodila je blizance Keirana i Kejdena tri meseca pre termina, a doktori su dečake zbog problema sa sistemom organa za disanje zadržali u bolnici Belvil u Ontariju u Kanadi.

Krajem februara ove godine medicinska sestra, koja se brinula za mališane, zaspala je dok je u krilu držala i hranila Keirana. Dečačić je pao na pod i udario glavom, a negovateljicu, čiji identitet kanadski mediji nisu objavili, probudio je njegov histeričan plač.

"Sve se odigralo u tri sata ujutro, a iz uprave bolnice nazvali su me tek u osam. Čekali su pet sati! To je nedopustivo! Rekli su da im je žao, da je Keirana pregledao doktor i da je s njim sve u redu. Posle su mi poslali dokumentaciju u kojoj su naveli da pad nije ostavio nikakve posledice na njegovo zdravlje. Taj telefonski poziv ostavio me je u potpunom šoku. Samo sam spustila slušalicu, nisam mogla izgovoriti ni reč", prisetila se šokirana 20-godišnja majka, koja namerava da tuži bolnicu zbog nemara, pišu strani mediji.

Nakon što su roditelji tražili drugo mišljenje i insistirali da im sina premeste u drugu bolnicu, ispostavilo se da je dečak ipak zadobio frakturu lobanje, a oporavak će trajati od šest do 12 meseci.

"Medicinska sestra koja je kriva za nezgodu nije dobila ni opomenu, a kamoli suspenziju ili otkaz. Izvinjenje iz bolnice mi ne znači ništa. Takvo neprofesionalno osoblje ne bi smelo raditi s decom koja trebaju danonoćnu pomoć. Umor nije i ne sme biti opravdanje kad su životi beba u pitanju", rekla je kelsi Bond, koja sa suprugom kajlom Kelerom ima i dvogodišnjeg sina Kigana.

"I mi smo ljudi i naravno da nam je žao kad se dogode ovakve nesreće. Medicinska sestra je odmah sve prijavila nadležnima. Sledi interna istraga", rekli su iz bolnice.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja