MERKEL: Nemačka nema limit kada je prijem azilanata u pitanju
Foto: Rojters

Ove godine stiže 800.000 azilanata

MERKEL: Nemačka nema limit kada je prijem azilanata u pitanju

Planeta -
Kao snažna, ekonomski zdrava zemlja, imamo snage da učinimo šta je neophodno i omogućimo da svaki podnosilac zahteva za azil bude pravedno saslušan, rekla je nemačka kancelarka

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da ne postoji zakonski limit za broj azilanata koje bi Nemačka mogla da prihvati, prenela je agencija AP.

"Kao snažna, ekonomski zdrava zemlja, imamo snage da učinimo šta je neophodno i omogućimo da svaki podnosilac zahteva za azil bude pravedno saslušan", rekla je Merkel medijskoj grupi Funke, koja je vlasnik nekoliko listova u Nemačkoj.

Kako je navela, pravo na politički azil nema limit kada je u pitanju broj tražilaca azila. Nemačka kancelarka je, međutim, ponovila stav svoje vlade da oni migranti koji nemaju realne šanse da dobiju dozvolu za ostanak u Nemačkoj moraju da se vrate u svoju domovinu.

Nemačka, koja je poslednjih nekoliko godina vodeća evropska destinacija za migrante, očekuje da joj samo ove godine stigne 800.000 azilanata, četiri puta više nego 2014.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track