MIGRANT S KOSOVA UBIO BRITANSKI PAR: Muž pronađen izboden u jarku, telo žene nestalo!
Foto: Printscreen Facebook

zločin iz koristoljublja

MIGRANT S KOSOVA UBIO BRITANSKI PAR: Muž pronađen izboden u jarku, telo žene nestalo!

Planeta -

Ali Kažimaj, migrant poreklom sa Kosova ubio je bračni par, Pitera i Silviju Stjuart iz Vejbreda u blizini Safolka zbog .

Bračni par poslednji put viđen je 29. maja prošle godineu prodavnici hrane. Dan kasnije sa računa Silvije Stjuart podignuto je na bankomatu 300 funti.

Kažimaj, koji u Britaniji dobio azil, je posle dvostrukog ubistva koje se dogodilo između 29 maja i 3 juna, pobegao je iz zemlje. Tokom suđenja rečeno je da je Albanac bio u velikim kockarskim dugovima, i da je najverovatnije ubio bračni pokušao kako bi došao do novca, jer je čuo da su supružnici "milioneri".

Leš Pitera Stjuarta pronađeno je u blizini njihove kuće u Vejbredu, a telo njegove supruge nikada nije pronađeno. Tužilac Karim Kalil tokom suđenja izjavio je da postoje jaki forenzički dokazi protiv osumnjičenog.

"Svi dokazi ukazuju na to da je Ali Kažimaj ubio gospodina i gospođu Stjuart", rekao je Kalil.Potraga za bračnim parom počela je u maju prošle godine pošto se nisu pojavili na časovima plesa koje su držali.

Policija je trećeg juna pronašla telo gospodina Stjuarta, prekriveno ceradom u jarku punom vode, sa više ubodnih rana. Kako je rečeno na sudu, Kažimaj je poznat kao čovek koji je dnevno trošio oko 1.000 funti na aparatima za kockanje.

Listinzi sa njegovog telefonskog broja i nadzorne kamere pokazale su da je Albanac, nekoliko nedelja pre nestanka Stjuartovih, bio u blizini kuće ubijenog bračnog para. Kažimaj je uhapšen u izbegličkom centru u Luksemburgu, i potom izručen Velikoj Britaniji. Pre napuštanja Britanije on je "užurbano pokušavao da proda stan u kom je živeo".

Navodno je Kažimaj u Britaniju stigao 1999. godine, tvrdeći da je napustio Kosovo par meseci pre toga. Odobren mu je azil, a 2005. godine je dobio državljanstvo Velike Britanije. Kako je rečeno na sudu kosovski Albanac je povremeno koristio i ime Marko Kosta, a sada, navodno, tvrdi da njegovo ime nije ni Ali Kažimaj, već Vital Dapi.

Kažimaj poriče da je ubio bračni par.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track