MIGRANT SILOVAO, PA UDAVIO MARIJU (19): Avganistanac ubio ćerku visokog zvaničnika
Foto: Facebook

Užasan zločin u Nemačkoj

MIGRANT SILOVAO, PA UDAVIO MARIJU (19): Avganistanac ubio ćerku visokog zvaničnika

Planeta -

Tinejdžer iz Avganistana (17) uhapšen je juče zbog silovanja i ubistva 19-godišnje Marije Ladenburger sredinom oktobra u nemačkom gradu Frajburgu.

Nemački mediji pišu da je žrtva ćerka visoko rangiranog evropskog zvaničnika i druga devojka u tom gradu koja je brutalno ubijena i silovana tokom poslednja dva meseca.

Njeno telo pronađeno je Frajburgu, blizu granice sa Švajcarskom sredinom oktobra. Marija (19), studentkinja medicine, silovana je, a potom udavljena, nakon čega je njeno telo bačeno u reku Drajzam.

"Vraćala se sa žurke oko pola tri ujutru. Kao i obično, kući je išla biciklom. Bila je žrtva napada i seksualnog nasilja", saopštio je David Miler iz nemačke policije.Na mestu zločina pronađena je duga muška crna dlaka delimično ofarbana u plavo i crni šal koji je Marija nosila te noći. Tragovi DNK koji su pronađeni na njenoj kosi i šalu nisu se poklapali ni sa jednim koji nemačka policija ima u svojoj bazi. Tada su istražitelji pregledali nadzorne kamere u okolini mesta gde je pronađeno njeno telo.

Na snimcima nadzornih kamera iz tramvaja, policija je zapazila migranta za kog je navedeno da "ima jako specifičnu frizuru i dugu kosu delimično ofarbanu u plavo".Mediji u Nemačkoj pišu da je nesrećna devojka ćerka visokog evropskog zvaničnika Klemensa Ladenburgera, pomoćnika generalnog direktora pravne službe Evropske komisije. Tinejdžer iz Avganistana priveden je u petak, posle čega je priznao ubistvo, a suđenje bi trebalo da počne početkom sledeće godine.

U Nemačkoj broj kriminalnih dela migranata svakog dana je u porastu, zbog čega uprkos naporima Angele Merkel da nastavi sa politikom otvorenih vrata, sve veći broj Nemaca otvoreno se protivi dolasku migranata.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track