MILIONERI NAPUŠTAJU EVROPSKE PRESTONICE: Bogataši beže pod naletom džihadista i krize

Australija omiljena bogataška destinacija

MILIONERI NAPUŠTAJU EVROPSKE PRESTONICE: Bogataši beže pod naletom džihadista i krize

Planeta -
Bogati Parižani odlaze iz Francuske da žive negde drugde pozivajući se na rast verskih tenzija i nedostatak mogućnosti da se kreću u gradu, navodi se u izveštaju "Milionerske migracije u 2015."

Većina milionera iz Pariza se preselila u Veliku Britaniju, SAD, Kanadu, Australiju i Izrael. "Veliki odliv milionera iz Francuske je poznat - Francuska je pod velikim uticajem verske tenzije između hrišćana i muslimana, naročito u urbanim sredinama."

U izveštaju se ukazuje da se 7.000 veoma bogatih ljudi spakovalo i napustilo Pariz u 2015. godini.

"Mi očekujemo da će se migracije milionera iz Francuske ubrzati tokom naredne decenije ako rasne tenzije eskaliraju. Prema našem mišljenju, ostale evropske zemlje u kojima verske tenzije počinju da se pojavljuju kao što su Belgija, Nemačka, Švedska i Velika Britanija će takođe imati negativne uticaje u bliskoj budućnosti", piše u izveštaju

Posle Pariza, Rim je drugi grad po broju milionera koje je "izgubio" i to njih 5.000. Karo razlog se navodi "ekonomska kriza" i "nedostatak mogućnosti." Čikago je treći zbog "dizanja rasne tenzije" i "podizanja nivoa kriminala.

"Atina je četvrta, sa 2.000 bogataša koji su otišli zbog "ekonomske krize" i "migracijske krize".

Inače, čini se da je Australija postala top destinacija za milionere i sve više njih odlazi tamo.

(Sputniknews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track