MOND: Porodična ćelija izvršila teroristički napad na Šarli ebdo, mlađi Kuaši je narkoman!
Foto: Rojters

Rodbinske veze

MOND: Porodična ćelija izvršila teroristički napad na Šarli ebdo, mlađi Kuaši je narkoman!

Planeta -
Zna se da je Šerif Kuaši već ranije kažnjavan, pa je posle radio kao prodavac ribe, a njegov bivši advokat otkriva i da je narkoman zavistan od hašiša

PARIZ - Jedna porodična teroristička “ćelija” izvršila je teroristički napad na redakciju francuskog magazina Šarli ebdo, tvrdi pariski dnevnik Mond napominjući da su dva glavna osumnjičena braća, a i da je treći član porodice.

Prema pisanju lista, Said I Šerif Kuaši, glavni osumnjičeni su dva rođena brata, a treći, koji se predao tokom noći policiji, je član porodice, to jest rođak Šerifove supruge. Prema izvoru iz policije taj mladić, koji ima tek 18 godina, se nalazi pod nadzorom, ali još nema optužnice protiv njega u vezi istrage u slučaju napada na Šarli ebdo.

Šerif Kuaši, Francuz po državljanstvu, koji se naziva Abu Isen, već ranije je kažnjavan. On je osuđen 14.maja 2008. na tri godine zatvora. On je, pod vodstvom emira Farida Benjetua, regrutovao džihadista za Irak, tamošnji ogranak Al Kaide.

Šerif Kuači je bio zavistan od hašiša, kaže njegov bivši advokat (Foto: Printscreen)
Šerif Kuači je bio zavistan od hašiša, kaže njegov bivši advokat (Foto: Printscreen)

Šerif je bio saslušan I 2005., kada je bio u istražnom pritvoru, pre nego što je mogao da uđe u avion za Damask. Po izlasku iz pritvora, radio je na prodaji ribe u jednom supermarketu.

Njegov tadašnji advokat Vensan Olivije, u izjavi dnevniku Parizien, priseća se da je Šerif bio mladić, koji je pušio hašiš i isporučivao pice da bi kupovao drogu. On, kako je kazao, nije znao šta će sa svojim životom, te je jednog dana sreo ljude koji su mu dali utisak da je važan.

Policija je Šerifa, 2010.osumnjičila da je pomogao u bekstvo jednog od glavnih aktera atentata 1995. Smain Ait Ali Belkacema. Zbog ove sumnje on je ponovo proveo više meseci u pritvoru, ali pošto nije bilo dovoljno dokaza pušten je na slobodu.

Te godine se po prvi put u polciijskom dosijeu našao I stariji brat Kuaši, Said, ali ni protiv njega nije bilo dokaza, pa je policija prekinula istragu.

Terorističkim napadom na “Šarli ebdo” braća Kuaši ponovo su meta policijske potrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track