MONSTRUM IZ AUSTRALIJE: Napio i nadrogirao prijateljice svoje ćerke, pa ih SILOVAO!
Foto: Shutterstock

Predator je uhapšen

MONSTRUM IZ AUSTRALIJE: Napio i nadrogirao prijateljice svoje ćerke, pa ih SILOVAO!

Planeta -

Australijanac (42) iz Brizbejna napio je i nadrogirao učenice jedne srednje škole, inače prijateljice svoje ćerke, a zatim ih primorao na seksualne odnose, prenosi britanski Independent.

Nakon što je jedna od devojčica (14) smogla hrabrosti i prijavila ga policiji, predator je uhapšen i po kratkom postupku osuđen na 10 godina zatvora.

Međutim, slučaj se zakomplikovao kada je druga devojčica (17), pred Vrhovnim sudom u Brizbejnu naknadno izjavila da "silovanja nije bilo, već da je seks bio dogovoren".

Pravni tim osumnjičenog prvo je tvrdio da se seksualni odnos nije ni dogodio. Zatim su promenili taktiku i na drugom suđenju je otac priznao da je do seksa ipak došlo, ali da je odnos bio "u potpunosti sporazuman".

Advokatica Simon Bejn izjavila je prošle nedelje na saslušanju u Apelacionom sudu da su izjave devojčica "vrlo protivrečne" u nekim detaljima.

"Pridružio im se u spavaćoj sobi, nije ih prisiljavao - rekla je advokatica odbrane.

Bejn je dodala da je njen klijent priznao "odvratnu situaciju" u kojoj je prvo pozvao na kolače, a zatim napio i drogirao devojčice pre seksualnog odnosa, piše Bajron Šajr njuz, a prenosi Index.

Ali, takođe je rekla da se njegovo ponašanje treba opisati kao "pridruživanje" devojčicama u spavaćoj sobi, a ne "prisiljavanje" na seks.

Otac je uložio žalbu na Apelacionom sudu kako bi zamenio osudu za silovanje osudom za seksualni odnos s maloletnicom.

Glavna tužiteljka Viki Lauri rekla je da je ponašanje 14-godišnjakinje bilo "malo neobično", ali da to objašnjavaju njene godine. Takođe je rekla da je "zastarela praksa" analizirati kako se žrtva silovanja treba ili ne treba ponašati.

(Independent.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track