NAĐENI KRIVCI ZA PAD AVIONA S FUDBALERIMA ŠAPOKOENSEA: Pilot i avionska kompanija krivi za nesreću
Foto: Profimedia

Rešen slučaj

NAĐENI KRIVCI ZA PAD AVIONA S FUDBALERIMA ŠAPOKOENSEA: Pilot i avionska kompanija krivi za nesreću

Planeta -

Istraga je pokazala da su jedini krivci za pad aviona i smrt 71 osobe pilot Miguel Kjuiroga i vazdušna kompanija LaMia, izjavio je bolivijski ministar javnih poslova Milton Klaros.

Nestalo je goriva, pokvario se motor, slaba vidljivost, vetrovi, spominjalo se čak i ubistvo... Svašta se pričalo i nagađalo nakon tragične avionske nesreće u kojoj je poginula skoro čitav tim brazilskog Šapekoensea. Na letu je bilo devet članova posade i 68 putnika, uključujući igrače i osoblje kluba. Preživela su šestorica, od čega su tri igrača brazilskog kluba.

Ali upravo je završena istraga, koju su u zajedničkoj koordinaciji vodili brazilska, kolumbijska i bolivijska vlada, a pregledano je hiljade i hiljade dokaznih materijala.

"Isključivi krivci su pilot Miguel Kjuiroga i kompanija LaMia", izjavio je bolivijski ministar javnih poslova Milton Karlos.

Zanimljivo je da se pod sumnjom nalazi i Marko Roha Venegas, iz LaMije, koji je s tim letom nekoliko dana pre nesreće bio u Paragvaju. Bolivijsko i kolumbijsko javno tužitelaštvo nakon završene istrage podići će optužnice protiv krivaca za smrt 71 putnika na letu za Kolumbiju.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track