NAJGORE SERIJSKE UBICE U ISTORIJI RUSIJE: Čovek-vukodlak, pedofili i nekrofili ubili preko 250 ljudi
Foto: Profimedia

Lica monstruma

NAJGORE SERIJSKE UBICE U ISTORIJI RUSIJE: Čovek-vukodlak, pedofili i nekrofili ubili preko 250 ljudi

Planeta -

Istražni komitet u Irkutskoj oblasti u Rusiji podigao je konačne optužnice protiv Mihaila Popkova, poznatog kao "vukodlak", zbog ubistva 60 ljudi.

On je već osuđen za 22 ubistva. Reč je o bivšem policajcu čije su sve žrtve žene između 16 i 40 godina.

Ako bude proglašen krivim za nova ubistva, Popkov će biti među najgorim ubicama u istoriji Rusije i Sovjetskog Saveza.

Ovo su najgore serijske ubice u istoriji Rusije:

Prvi na listi je Andrej Čikatilo, koji je počinio 53 ubistva od 1978. do 1990. godine. Među njegovim žrtvama bili su i žene i deca. Osim za ubistva, osuđivan je za pedofiliju, nekrofiliju i kanibalizam. On je 1992. godine osuđen na smrtnu kaznu. Tražio je od predsednika Borisa Jeljcina da ga pomiluje, ali bezuspešno.

Andrej Čikatilo, Foto: Printscreen/ Youtube
Andrej Čikatilo, Foto: Printscreen/ Youtube

Anatolij Onoprijenko je počinio 52 ubistva. Devet ubistava počinio je na teritoriji današnje Ukrajine nakon čega je pobegao u Nemačku. Kada se vratio, nastavio je sa ubistvima, uglavnom tokom pljačkanja. Osuđen je na smrtnu kaznu 1999. godine, ali je Ukrajina već pregovarala sa Savetom Evrope o moratorijumu na smrtnu kaznu. Zbog toga ona nikad nije izvršena, a Onoprijenko je umro 2013. godine.

Anatolij Onoprijenko, Foto: Printscreen/ Youtube
Anatolij Onoprijenko, Foto: Printscreen/ Youtube

Sledeći na listi je Aleksandar Pičuškin, koji je počinio 49 ubistava. Žrtve je uglavnom pronalazio u Bicevskom parku u Moskvi, zbog čeka je prozvan manijakom iz Bicevskog parka. Među njegovim žrtvama bile su samo tri žene. Uhapšen je 2006. godine, a sledeće godine je osuđen na doživotnu robiju. On je pod posebnim merama nadzora u zatvoru.

Sergej Tkač je bivši policajac koji je počinio 37 ubistava u Ukrajini. Optužen je i za mnoga silovanja, a među njegovim žrtvama bile su i devojčice. Uhapšen je 2005. godine nakon ubistva devetogodišnje devojčice, a 2008. godine je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Genadij Mikaševič je kriv za 36 ubistava u Belorusiji, a sve njegove žrtve su bile žene. On bi ih namamio u svoj auto i odveo na izolovano mesto gde bi ih silovao, pa potom ubio. Uhapšen je 1987. godine i osuđen na smrt.

(tas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja