NAJUKUSNIJA JE BILA ŽIRAFA: Švedski političar zgrozio svet slikama sa ubijenim životinjama
Foto: Facebook/Angelo Vukasovic

Lovački trofeji

NAJUKUSNIJA JE BILA ŽIRAFA: Švedski političar zgrozio svet slikama sa ubijenim životinjama

Planeta -

Član stranke Švedskih demokrata, Anđelo Vukasović, izazvao je besne reakcije ne samo u Švedskoj, već i u svetu kada su se internetom proširile fotografije koje je objavio na svom Fejsbuk profilu.

Fotografije prikazuju njega i prijatelja u lovu u Južnoj Africi kako poziraju s lešinama divljih životinja. Osim što se pohvalio ubijenim lavovima, žirafama, zebrama, divljim svinjama i drugima - i svojim lovačkim sposobnostima, pohvalio se i činjenicom da je i pojeo nekoliko tih životinja.

Vukasović živi u gradu Nibru, na jugoistoku zemlje, gde vodi prodavnicu s lovačkim potrepštinama. U razgovoru za švedski tabloid Aftonbladet rekao je: "Pojeo sam 80 odsto životinja koje sam ubio, uključujući i lava na fotografiji. Najukusnije meso koje sam ikad jeo je žirafa".

Dodao je da su sve životinje ubijene u Južnoj Africi gde je lov legalan.

"Lov nekih životinja koristi i ljudima i životinjama. Nekad je lov na nosoroge bio zabranjen, a sad je odjednom opet dozvoljen. Sigurno postoji razlog za to", kazao je.

Svoju strast prema lovu pokušao je opravdati i rekavši kako lokalne vlasti dozvoljavaju lov u područjima u kojima životinje umiru od gladi i žeđi.

Foto: Facebook/Angelo Vukasovic
Foto: Facebook/Angelo Vukasovic

Naravno, korisnici društvenih mreža reagovali su žestoko i nazvali ga kukavicom i pozivali se na karmu zbog koje bi jednog dana mogli da ga pojedu vukovi.

(Avaz/Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track