NAJUŽASNIJE OTMICE DECE: Ovi primeri su noćna mora svih roditelja i sve su ispunjene strahom!
Foto: Allday

Jezivo

NAJUŽASNIJE OTMICE DECE: Ovi primeri su noćna mora svih roditelja i sve su ispunjene strahom!

Planeta -
Nestalo dete je najveći strah svakog roditelja. Većinu vremena, dete se pronalazi u roku od nekoliko sati, ali nekada deca nisu ni izgubljena niti se igraju sa drugarima u praku. Oni su oteti!

Ovo su najpoznatije otmice dece. Neke su rešene,neke nisu, ali sve su ispunjene strahom!1. Medelin MekKenMedelin je jedno od najpoznatije otete britanske dece. Ona je nestala 3.maja 2007. godine, kad je imala tri godine, dok je s bratom i sestrom spavala u porodičnom apartmanu u portugalijskom letovalištu. Njen slučaj ostaje kao najpoznatiji u modernim otmicama. Nikada nije pronađena!

2. Itan Pac

Itan će ostati poznat kao prvo dete sa tetrapaka za mleko. On je nestao 25. maja 1979. godine na putu ka školi. Slučaj je bio u svim medijima, ali Itan je dobio čak i više pažnje kada se njegovo lice pojavilo na tetrapaku mleka. Nijedan pokušaj da se pronađe nije uspeo. 2012. godine, Pedro Hernandez, prodavac iz prodavnice iz Itanovog komšiluka priznao je da ga je ubio. Njegovo suđenje počinje ovog meseca.

3. Elizabet SmartElizabet je oteta iz svoje spavaće sobe u Juti sa 14 godina. Ova priča je preplašila celu Ameriku. Plava, lepa Elizabet bila je predstavnica svake američke devojčice, a činjenica da je njen otmičar ukrao iz spavaće sobe uplašila je naciju. Pronađena je 9 meseci kasnije nakon što je mučena i držana zatočenom od strane jednog bračnog para.

4. Lindberg bebaOtmica i ubistvo Lindberg bebe ostaje najpoznatije kidnapovanje u istoriji SAD. Sa 20 meseci, Čarls Lindberg Junior je već bio najpoznatija beba u zemlji. Kada je nestao 1. marta 1932. godine, slučaj je postao nacionalna opsesija.Telo bebe pronađeno je na imanju Lindbergovih nekoliko nedelja kasnije i postojala je optužnica, ali slučaj je ostao misteriozan i kontroverzan.

5. Amber HagermanAmber je nestala sa 9 godina iz komšiluka 13. januara 1996. godine. Bila je napolju i vozila bicikl kada je jedan komšija video kako je oteta. Njeno telo pronađeno je 4 dana kasnije. Njen slučaj ostao je nerešen, ali njeno nasleđe živi. Ona je bila inspiracija za "Amber uzbunu". Uzbuna koristi radio, tv i ostale medije kako bi se što pre raširila informacija da je neko dete nestalo kako bi građani i policija mogli brzo da reaguju.

6. Adam ValšAdam (6), bio je u kupovini sa svojom majkom u Tržnom centru u Holivudu, Florida. Horor je ušao u ovaj mirni trenutak kada je Adam samo ispario. Delovi njegovog tela pronađeni su 2 nedelje kasnije. Njegov nestanak inspirisao je njegovog oca, Džona Valša, koji je započeo privatnu poteru protiv kriminala. Adamov slučaj nikada nije rešen!

7. Džejsi DugardNestala je juna 1991. godine na putu ka školi. Imala je 11 godina kada je nestala u Kaliforniji, a 29 kada je pronađena. Džejsi je bila držana zatočena 18 godina. Njeno bekstvo iz zatočeništva čini je jednom od srećne dece.

8. Džoni GošDžoni (12) nestao je sa svoje rute raznosača novina 5. septembra 1982. godine. Bicikl mu je pronađen 2 bloka dalje od kuće. Slučaj je bio zbunjujuć i postoji mnogo kontradiktornih informacija. Njegova majka unajmila je detektiva koji je verovao da je Džoni prodat pedofilskoj organizaciji. Kasnije, ona je rekla da je Džoni posetio u njenom domu. Imao je 27 godina i upozorio je da nikome ne govori ni reč.

8. Amanda Beri, Mišel Najt i Đina DeHesusSAD je još uvek u šoku zbog ovog slučaja. Sve tri žene otete su kao deca i držane su zatočene u tihom domu u Klivlendu. Amanda Beri bila je zatočena 10 godina. Uspele su da se oslobode u maju 2013. godine. Njihov otmičar se ubio nakon optužnice.

9. Peti HirstSa 19 godina Peti nije bila baš dete, ali njene otmica bila je najpoznatiji slučaj u SAD još od Lindberg bebe. Oteta je od strane aktivista Simbioneze Oslobodilačke vojske 4. februara 1974. godine. Peti im je privukla pažnju jer je bila unuka novinskog tajkuna Vilijama Randolfa Hirsta. Držana je zatočena skoro 2 godine gde je morala da učestvuje u raznim kriminalnim radnjama i pljačkama sa članovima grupacije. Njen slučaj se često pominje kada se priča o Stokholmskom sindromu, stanju gde se žrtva identifikuje i počne da gaji simpatije prema otmičaru.

10. Džon Pol Geti IIIImao je 17 godina, sin najbogatijeg čoveka na svetu i bio je na odmoru u Rimu kada je kidnapovan. Otmičari su tražili otkupninu od 17 miliona dolara, koju je njegov otac odbio da plati. Kada je Džonovo uvo poslato medijima, cenkanje oko otkupnine došlo je na 2.9 miliona dolara i to je plaćeno. Džon je vraćen živ, ali njegov život je od tada turbulentan.

(Allday)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track