NAPAD NA BOLNICU U ALEPU: Sirijska opozicija ubila dvoje ruskih bolničara, među ranjenima i novinar
Foto: Printscreen RT

Moskva ogorčena

NAPAD NA BOLNICU U ALEPU: Sirijska opozicija ubila dvoje ruskih bolničara, među ranjenima i novinar

Planeta -

Dvoje ruskih bolničara je poginulo, a još dvoje je ranjeno u napadu boraca opozicije na mobilnu bolnicu u Alepu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Istovremeno, ističe se da su u napadu na rusku mobilnu bolnicu u Alepu stradali i civili koji su došli na pregled. Među njima je i novinar Raše tudej, saopštila je ta ruska medijska kuća.

Iz Ministarstva kažu da je Moskvi poznato od koga bi borci sirijske opozicije mogli da dobiju koordinate bolnice u Alepu. Ističe se i da odgovornost za napad u Alepu leži na teroristima i njihovim pokroviteljima iz SAD, Velike Britanije i Francuske.

Portparol Ministarstva Igor Konašenkov tvrdi da pripadnici Nusra fronta nisu mogli da gađaju bolnicu jer su opkoljeni u južnom delu istočnog Alepa. Kako je objasnio, reč je o artiljerijskom napadu, a mobilnu bolnicu je pogodila granata, zbog čega je jedna bolničarka poginula na licu mesta, a tom prilikom ranjena su još dva medicinska radnika.

"Bez svake sumnje mobilnu bolnicu su granatirali pripadnici opozicije. Mi znamo i od koga su dobili koordinate naše mobilne bolnice. Upravo iz tog razloga odgovornost za smrt naše bolničarke ne leži samo na izvršiocima, odnosno na borcima opozicije, već i na onima koji su naoružavali te zveri i nazvali ih ’opozicijom‘ kako bi opravdali svoje postupke pred svojim biračima. Da, da, na vas mislim - pokrovitelje terorista iz SAD, Velike Britanije, Francuske i drugih zemalja", istakao je Konašenkov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track