NE MIRE SE SA PORAZOM: Tim Hilari Klinton pratiće prebrojavanje glasova u Viskonsinu!
Foto: Fonet

sumnjaju u ispravnost

NE MIRE SE SA PORAZOM: Tim Hilari Klinton pratiće prebrojavanje glasova u Viskonsinu!

Planeta -

VAŠINGTON - Ekipa Hilari Klinton, demokratske kandidatkinje poražene na predsedničkim izbora u SAD, saopštila je da će prisustvovati ponovnom prebrojavanju glasova u državi Viskonsin sledeće nedelje, dodajući da tokom izbora nije primetila nepravilnosti.

Kandidatkinja zelenih za predsednika SAD Džil Stajn podnela je u petak zahtev za ponovno brojanje glasova Viskonsinu. Džil Stajn je navela da će podneti iste zahteve i u Mičigenu i Pensilvaniji, državama koje su Donaldu Trampu obezbedile pobedu.

Pojedine grupe i aktivisti su već tražili od Klintonove da zvanično traži prebrojavanje glasova u te tri države zbog sumnji u navodno hakovanje elektronskih glasova što je dalo prednost Trampu.

Poraz Hilari Klinton na predsedničkim izborima 8. novembra je uglavnom posledica gubljenja izbora u državama Viskonsin, Mičigen i Florida za koje se verovalo da idu skoro izvesno kandidatkinji demokrata.

Rok za prijavu zahteva za prebrojavanje glasova u Viskonsinu je u petak istekao, u Pensilvaniji ističe u ponedeljak, a u Mičigenu u sredu, preneo je portal Politiko.

U Viskonsinu je Tramp dobio s razlikom od 0,7 odsto, u Mičigenu s 0,3 odsto, a u Pensilvaniji s 1,2 odsto.

Hilari Klinton je odmah posle izbora priznala poraz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track