NE ŽELE U UŽARENU FOTELJU BELE KUĆE: Tramp ne može da nađe čoveka za NAJGORI POSAO!
Foto: AP

Prvi veliki izazov

NE ŽELE U UŽARENU FOTELJU BELE KUĆE: Tramp ne može da nađe čoveka za NAJGORI POSAO!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp ima teškoća da nađe osobu za mesto direktora komunikacija Bele kuće, koje mediji opisuju kao "najgori posao u Vašingtonu.

"Barem dva kandidata su dosada odbila posao", piše Politiko pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.

To nije čudno kada se ima u vidu Trampova sklonost da sam formuliše i plasira svoje poruke što će predstavljati prvi izazov za budućeg direktora komunikacija zaduženog da oblikuje i kontroliše poruke Bele kuće javnosti.

Bela kuća nema čoveka na ovoj poziciji od kada je Tramp inaugurisan prošlog meseca uprkos naporima njegovog šefa kabineta da nađe pogodnu osobu i ponudama upućenim nekolicini republikanskih stručnjaka za komunikacije.

Oni se nisu pokazali baš zainteresovani, a bar dvojica su direktno odbila posao, prenosi Politiko pozivajući se na svoje izvore..

"Postoji spisak kandiata, ne vidim zašto ljudi nisu zainteresovani," rekao je listu jedan viši zvaničnik administracije.Težini posla, kako se navodi, treba dodati i problem Trampovog menadžerksog stila.

Predsednik SAD je, kako piše Politiko, poznat po tome što ume da okrene svoje savetnike jednog protiv drugog, podstakne rivalstvo i podele u svom timu što se već odrazilo u važnim političkim inicijativama.

FOTO: AP
FOTO: AP

Stiv Benon i Stiven Miler, Trampov glavni strateg i viši savetnik uspeli su da toliko zadrže za sebe predsednikovu izvršnu naredbu da je zbog toga ne samo na osnovu nje greškom čak i onima koji imaju zeleni karton onemogućeno da uđu u zemlju već su i članovi kabineta zaduženi da brane i objasne odluku imali problema da odgovore na pitanja, navodi Politiko.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track