NEMA VIŠE SPOMENIKA NA ZLATIŠTU: Mirza Hatić srušio krst podignut ubijenim Srbima
Foto: Anadolija I Avaz

Novi incident

NEMA VIŠE SPOMENIKA NA ZLATIŠTU: Mirza Hatić srušio krst podignut ubijenim Srbima

Planeta -
Rano jutros oboren je krst na Zlatištu, postavljen kao znak sećanja na 6.500 ubijenih sarajevskih Srba

SARAJEVO - Spomen-krst na Zlatištu, na području opštine Istočni Stari Grad, noćas je oboren, rečeno je u Centru javne bezbednosti (CJB) Istočno Sarajevo.

Iz CJB napominju da je policija, koja nije čuvala spomen-krst, već je provodila pojačane mere i aktivnosti radi sprečavanja eventualnih narušavanja javnog reda i mira, uočila da je krst noćas oboren.

U Centru kažu da oboreni spomen-krst ne ugrožava saobraćaj na toj deonici. CJB Istočno Sarajevo će nadležnom tužilaštvu podneti službenu zabelešku u vezi sa ovim slučajem.

Na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru je postavljen spomen-krst, koji je trebalo da predstavlja privremeno obeležje kao znak sećanja na stradale Srbe, a u više navrata veći broj lica pokušao je da ga obori.

Skupština opštine Istočni Stari Grad je 28. novembra zatražila od Saveza logoraša Republike Srpske da u roku od 15 dana od prijema opštinskog zahteva uklone spomen-krst na Zlatištu, a ukoliko to ne učine – uradiće to opština.

Mirza Hatić: Ja sam srušio krst na ZlatištuMirza Hatić se javio danas redakciji Dnevnog avaza i rekao da je on s još jednim kolegom sinoć iza ponoći srušio krst na Zlatištu. ''Rekao sam da ću ga srušiti. Policija RS-a nekada ga čuva, nekada ne. Čekali smo da odu i došli smo moj prijatelj i ja, i srušili ga. To je bilo nešto malo iza 24 sata. Ponosan sam na to što sam uradio i opet ću to uraditi gde god da ga postave. Nisam hteo da sačekam policiju da me hapse kao što su prošli put učinili'', kazao je Hatić.

MIrza Hatić Foto: Avaz
MIrza Hatić Foto: Avaz

(atvbl.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track