NEMAČKA POOŠTRILA ZAKON ZA JAVNE KUĆE: Kondomi obavezni, sve da se cakli - a policija će proveravati
Foto: Profimedia

Nema vrdanja

NEMAČKA POOŠTRILA ZAKON ZA JAVNE KUĆE: Kondomi obavezni, sve da se cakli - a policija će proveravati

Planeta -
Prema nacrtu novog zakona, čiji tekst su usaglasili vladajući konzervativci (CDU) i socijaldemokrate (SPD), pooštravaju se i uslovi za otvaranje bordela i rad u samim bordelima.

Ministarstvo porodice, starijih građana, žena i mladih pozdravilo je usuglašavanje ovog zakona, koji će obezbediti veću zaštitu prostitutkama, a koji će, kako najavljuje vladajuća koalicija, stupiti na snagu u julu 2017.

Svi klijenti javnih kuća ubuduće će morati koristiti prezervative ili će biti kažnjeni. U svakom bordelu biće okačen primerak Zakona.

Pooštrava se i dosad jednostavna procedura otvaranja bordela. Vlasnici će morati da prođu policijsku proveru kako bi se obezbedilo da se tim poslom ne bave bivši članovi mreža za krijumčarenje ljudi.

Wow! Interesting!

Posted by Caroline Hayes on Wednesday, February 3, 2016

I higijenske mjere biće pojačane - pre svega, prostitutke više neće biti smeštene u istu sobu u kojoj primaju mušterije, što je sada čest slučaj.

Konačno, zakon predviđa i obavezne periodične medicinske preglede prostitutki.

Tekst nadopunjuje zakon iz 2002k koji je teoretski prostitutkama omogućio pravo na zdravstveno osiguranje, naknadu za nezaposlenost i regulisao uslove rada. U praksi se, međutim, slabo primenjivao.

U Nemačkoj je prostitucija legalna od 2002. godine.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track