Nemački detektiv: Znam ko je oborio MH17 nad Ukrajinom, nešto značajno će se uskoro dogoditi
Foto: AP

Privatni istražitelj

Nemački detektiv: Znam ko je oborio MH17 nad Ukrajinom, nešto značajno će se uskoro dogoditi

Planeta -
Moj poslodavac je dobio sve informacije koje je tražio, tako da je moj posao završen, kaže Jozef Reš

Nemački detektiv Jozef Reš dao je izjavu tamošnjim medijima u kojoj tvrdi da je došao do "krucijalnog otkrića" o padu malezijskog aviona MH17, koji je srušen iznad Ukrajine prošlog jula, pri čemu je život izgubilo 298 putnika.Detektiva Reša unajmio je anonimni poslodavac, koji mu je ponudio 47 miliona dolara ukoliko otkrije ko je kriv za obaranje aviona.

- Moj poslodavac je dobio sve informacije koje je tražio, tako da je moj posao završen. Očekujem da će se nešto značajno uskoro dogoditi. Voleo bih da moj poslodavac objavi informacije koje sam mu dao, ali mi ipak deluje da će se u tajnosti razračunati sa krivcima - zagonetan je bio detektiv Jozef Reš u svom intervjuu za Špigel.

Nakon obaranja malezijskog aviona prošle godine, započela je orkestrirana kampanja međusobnog optuživanja Rusije i SAD. Amerikanci su tvrdili da se proruski pobunjenici ti koji su oborili avion, dok Moskva smatra da je to uradila ukrajinska vojska. Ako je verovati Jozefu Rešu na reč, krivac je otkriven. Ostaje samo pitanje hoće li njegovi misteriozni poslodavci javnosti otkriti ko je u pitanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track