NEMAČKI NOVINAR: Zapad zna da njihovo oružje završava u rukama terorista
Foto: Youtube/Printscreen

CIA sve koordiniše

NEMAČKI NOVINAR: Zapad zna da njihovo oružje završava u rukama terorista

Planeta -

CIA koordiniše isporuke oružja na granici Turske i Sirije, rekao je nemački novinar Jirgen Todenhofer koji se bavi islamističkim terorističkim organizacijama.

Prvi zapadni novinar koji je imao pristup nezvaničnoj prestonici Islamske države u Iraku, gradu Mosulu, nedavno je razgovarao sa komandantima paravojne formacije Nusra fronta, posle čega je zaključio da SAD znaju da oružje koje šalju pobunjenicima završava u rukama terorista.

"To je igra za koju svi znaju. Veoma je jasno da Amerikanci znaju gde završava njihovo oružje. CIA to koordiniše, ceo put kroz Tursku, do granice. To oružje potom preuzimaju terorističke grupe poput Al Kaide i Islamske države“, kaže Todenhofer.

Prema njegovim rečima, to nije niti greška niti nesrećan slučaj, iako mnogi tvrde da američko oružje pukom slučajnošću završava u rukama terorista.

"Stejt department je saopštio da ne naoružava teroriste, ali da možda neko od njihovih saveznika to radi. Možda, ali svi znaju da oni koriste saveznike i da omogućavaju saveznicima da rade… Nije bitno da li američke rakete dolaze od ovoga ili onoga, Amerikanci to znaju“, istakao je Todenhofer.

Nemački novinar se pozvao i na dokumente Pentagona iz 2012. godine, u kom se navodi namera da se unište veze između šiitskih vlada u Iranu, Iraku, Libiji i Siriji.

"Na neki način, to mi je ponovio komandant Nusra fronta. Pentagon želi da se ratosilja Asada, uz pomoć pobunjenika. Abu el Ez mi je rekao da ima podršku Amerike, ne direktnu, ali da Amerika podržava one koji podržavaju njegovu grupu. Rekao mi je da ne namerava da prepozna primirje kao širi dogovor, kao i da priprema novu ofanzivu“, zaključio je Todenhofer.

PROVEO JE 10 DANA SA ISLAMISTIMA Oni se ne boje Amerike i Britanije! Strahuju samo od jedne zemlje

(Sputnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track