NEMAČKI PSIHIJATAR: Merkelovoj preti nervni slom
Foto: Ap 16 Dec 2015

Zbog izbegličke krize

NEMAČKI PSIHIJATAR: Merkelovoj preti nervni slom

Planeta -
Nemački psihijatar Hans-Joakim Mas smatra kako je nemačka kancelarka narcisoidna, da je izgubila dodir sa stvarnošću i odbija da prizna da nije u pravu.

Njeno odbijanje da obuzda migrante možda je dokaz mentalnog sloma, smatra Mas. On kancelarku Merkel opisuje kao osobu koja želi da ugodi drugima kako bi zadobila njihovo priznanje jer je njeno samopoštovanje vrlo nisko.

"Ljudi koje streme ka tome da budu najbolji hrane se uspehom i pohvalama i bore se s tim da prihvate kritiku", kaže psihijatar.

Misli da je odluka Merekelove da otvori granice bila čisto emocionalna i da je pohvala koju je dobila samo "hranila" njen narcizam.

"Baš zato sad ne može da prizna da je njen humanitarni gest pogrešan", kaže. Ako Merkelova tako nastavi, smatra Mas, preti joj psihički slom. U Nemačku je prošle godine ušlo više od milion izbeglica. To je izazvalo bes neofašista koji sve češće napadaju migrante. Napadi su se pojačali posle novogodišnje noći u kojoj su izbeglice u brojnim nemačkim gradovima napadali žene.

Popularnost nemačke kancelarke je počela da opada, a i mnoge njene kolege se ne slažu s politikom prema izbeglicama.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track