Nepal: Poginuo direktor Gugla Den Fredinburg
Foto: Istangram

Tragična avantura

Nepal: Poginuo direktor Gugla Den Fredinburg

Planeta -
Fredinburg je sa trojicom drugih službenika Gugla, bio u pohodu na najviši vrh sveta Mont Everest, a stradao je u lavini izazvanoj zemljotresom. Ostala tri učesnika uspona iz Gugla su se spasla

NJUJORK- Jedan od direktora Gugla Den Fredinburg, koji je sebe opisivao kao "avanturistu", među stotinama poginulih je u katastrofalnom zemljotresu u Nepalu.Fredinburg je sa trojicom drugih službenika Gugla, bio u pohodu na najviši vrh sveta Mont Everest, a stradao je u lavini izazvanoj zemljotresom. Ostala tri učesnika uspona iz Gugla su se spasla, prenosi AP.Prema podacima s tehnološkog bloga Re/Code, Fredinburg je bio iskusni planinar, jedan od osnivača projekta Gugl avantura, čiji je cilj da Guglov koncept Prikaz ulica prenese na izuzetne, egzotične lokacije kao što su Mont Everest ili australijski Veliki koralni greben.

Fredinburg je takođe jedan od osnivača agencije Spasimo led, posvećene povećanju svesti o globalnom zagrevanju "kroz avanturističke kampanje i događaje širom sveta".Kompanija Gugl je, inače, objavila da će za pomoć žrtvama nepalskog zemljotresa izdvojiti milion dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track