NI MRTVOG GA NE OSTAVLJAJU NA MIRU: Pokušali da provale u mrtvačnicu u kojoj je telo Kim Džong-nama
Foto: Fonet, 17.02.2017.

Tvrdi policija

NI MRTVOG GA NE OSTAVLJAJU NA MIRU: Pokušali da provale u mrtvačnicu u kojoj je telo Kim Džong-nama

Planeta -

Za telo ubijenog polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong-nama pojavila se i jedna osoba iz ambasade te zemlje u Maleziji, a policija tvrdi i kako je bilo pokušaja provale u mrtvačnicu u kojoj se nalazi Kimovo telo.

Malezijska policija objavila je kako traga za visokim službenikom severnokorejske ambasade koga žele da ispitaju u vezi ubistva Kim Džong-nama na aerodromu u Kuala Lumpuru. Radi se o Hjon Kvang Songu kog traže zajedno sa još dva severnokorejska državljanina za koje se pretpostavlja da su se ubrzo nakon ubistva vratili u Pjongjang.

Policija je ujedno i potvrdila da je Kim, polubrat severnokorejskog vođe umro nakon što su mu dve uhapšene žene, Indonežanka i Vijetnamka, nanele toksin na kožu.

Severnokorejska ambasada u Maleziji je besno odbila obe tvrdnje. U službenom saopštenju su napisali kako činjenica da su žene spornu supstancu imale na rukama, dokazuje kako se ne radi ni o kakvom toksinu i da zahtevaju njihovo puštanje na slobodu.

Osim Hjon Kvang Songa, drugog sekretara severnokorejske ambasade, malezijska policija je objavila kako traga i za Kim Uk-ilom, službenikom aviokompanije Air Korea i još jednim državljaninom Severne Koreje, Ri Ju-uom.

Malezijska policija kaže kako su od ambasade tražili pomoć u pronalasku navedenih osoba, ali da u ambasadi ne sarađuju. Dodao je i kako su pojačane mere bezbednosti u mrtvačnici u kojoj se nalazi telo ubijenog Kima. “Znamo da je bilo pokušaja provale u mrtvačnicu. Morali smo preduzeti odgovarajuće mere opreza’, rekao je Abu Bakar iz malezijske policije, javlja list Malej Mejl.

(Danas.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track