NJENO LICE JE SIMBOL NAPADA U BRISELU: Priča o ženi koja je samo krenula na posao
Foto: Rojters 22.03.

NJENO LICE JE SIMBOL NAPADA U BRISELU: Priča o ženi koja je samo krenula na posao

Planeta -
Fotografija šokirane stjuardese indijskog Džet Ervejsa prekrivene pepelom u žutoj uniformi, koja je u potpunosti bila rascepana od eksplozije na briselskom aerodromu, obišla je svet.

Nidhi Čaphekar uslikana je kako ošamućena sedi na stolicama na aerodromu nakon smrtonosnog terorističkog napada, a krv joj curi sa čela, dok žena pored nje panično zove mobilnim, verovatno da javi najbližima da je dobro.

Čaphekar je trebalo da se pridruži ostatku posade Džet Ervejsa na letu za Nevark, kada su bombaši samoubice aktivirali svoje prsluke.

Majka dvoje dece iz predgrađa Mumbaija za ovu aviokompaniju radila je već 15 godina.

- Njenoj porodici javili su da se oporavlja u bolnici. Oni su u šoku i još nisu sa njom stupili u kontakt, ali indijska ambasada potvrdila je da je njen život van opasnosti. Zahvalni smo jer je preživela ovu strašnu tragediju - kazao je jedan izvor za britanski Sun.

Džet Ervejs saopštio je da je stjuardesa Čaphekar trebalo da se ukrca u 10.15 sati po lokalnom vremenu u avion.

- Nemamo potpunu informaciju o ozbiljnosti njenih povreda, ali znamo da je u bolnici i da je zbrinuta - javili su oni.

Njen kolega Amit Motvani dobio je povredu očiju, ali se na Fejsbuku označio kao "siguran".

- Dva člana posade zadobila su povrede u eksploziji na briselskom aerodromu. Oboje su u bolnici. U kontaktu smo sa indijskom ambasadom koja će organizovati evakuaciju naših ljudi iz Brisela. Džet Ervejs otkazao je sve dolazne i odlazne letove preko Brisela - piše u službenoj izjavi aviokompanije.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja