NOSAČI KOVČEGA SU MRTVI: Kim Džong Un ne prašta, ovo su sudbine bivše elite Severne Koreje!

Brutalno ubijeni

NOSAČI KOVČEGA SU MRTVI: Kim Džong Un ne prašta, ovo su sudbine bivše elite Severne Koreje!

Planeta -
Pet od ukupno sedam muškaraca koji su nosili kovčeg oca sadašnjeg lidera Severne Koreje su ili brutalno ubijeni ili proterani iz države.

Sedmorica muškaraca koji su činili političku i vojnu elitu Severne Koreje nosili su kovčeg oca Kim Džong-una. Danas, od njih sedmorice, samo su Kim Ki Nam i Čo Tae Bok zadržali svoje pozicije u vlasti: prvi kao ministar propagande a drugi kao predsednik Narodnog saveta.

Džang Song Teka, inače Kimovog ujaka, pogubio je streljački vod, Ri Jong Ho se smatra mrtvim, dok su Jong Čun i Jong Gak prognani, a Dong Čuk vodi se kao nestao.

Načini na koje Kim Džong-un pokušava da zadrži svoju poziciju su ponovo dospeli u žižu javnosti nakon što je nedavno lider naredio egzekuciju korejskog ministra odbrane.

Ministar odbrane Hjon Jong-čol javno je pogubljen raketnim bacačem jer je, kako se navodi, zaspao na jednom od sastanaka kojim je presedavao Kim Džong-un.

“Oni su prisutvovali sahrani bivšeg korejskog lidera, a razlog za to bi mogao da bude da se pokaže kako elita poštuje tranziciju vlasti. To je za Kima bilo kao učenje vožnje bicikle – on sada poseduje toliku moć da mu ne treba nikakav trening“, izjavio je Majkl Mejdn, osnivač bloga koji posmatra liderstvo Severne Koreje.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Jang Song-tek ubijen je 2013. godine. Nekada je bio jedan od najmoćnijih zvaničnika Severne Koreje i mentor Kim Džong-unu, koji je ponižen je na sudu i streljan.

http://www.youtube.com/watch?v=t55EL3-o5GA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track