(VIDEO) BEZ KRVI: Napadači na sedište Erdoganove stranke uhapšeni u munjevitoj akciji specijalaca
Foto: Printscreen Yt

Upad u AKP

(VIDEO) BEZ KRVI: Napadači na sedište Erdoganove stranke uhapšeni u munjevitoj akciji specijalaca

Planeta -
Upali su u glavnu kancelariju vladajuće partije AKP i razvili neki baner preko zastave Turske. Po celoj zemlji počeli nemiri, policija hapsi studente povezane sa zabranjenim grupama

ISTANBUL - Turski specijalci uleteli su u kancelarije vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) u jednom predgrađu Istanbula i u munjevitoj akciji uhapsili dvojicu naoružanih napadača koji su tokom današnjeg prepodneva upali u tu stranku, javlja Sputnjik.

Detalji za sada nisu poznati. Policija je blokirala put ispred te zgrade u četvrti Kartal, na azijskoj strani Istanbula, navela je turska agencija. Dogan je objavio i fotografiju sa nekoliko policijskih vozila ispred zgrade.

Jedan naoružani napadač razbio je prozor i preko turske zastave istakao baner s natpisom koji zasad nije preveden.

Rojters podseća da su juče pripadnici zabranjene radikalne levičarske grupe upali u zgradu suda i uzeli za taoca isanbulskog tužioca.

Tokom protekle noći, kako su javile agencije, u dve četvrti Istanbula sukobili su se policija i demonstranti, posle talačke krize u kojoj su tužilac Mehmet Selim Kiraz i njegovi otmičari, pripadnici zabranjene marksističke Revolucionarne narodnooslobodilačke partije-Fronta (DHKP-C), ubijeni.

Danas je policija napravila raciju na Pravnom fakultetu u Istanbulu i uhapsila 26 studenata.

Inače, tužilac Kiraz je bio vodeća ličnost u istrazi smrti 15-godišnjeg Berkina Elvana, koji je preminuo marta prošle godine posle 269 dana provedenih u komi zbog povreda zadobijenih u sukobu s policijom u masovnim protestima početkom leta 2013. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=AV6tznpz5r4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track